Het spelletje werd op verschillende betrouwbare platforms aanbevolen. Maar nadat de app was geïnstalleerd en gelanceerd, zette de app twee abonnementen op met Nederlandse BV's, zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust was. En toen ging de kassa rinkelen en raakte de gebruiker ongemerkt geld kwijt.

Mistige constructie

Het abonnementsgeld werd betaald via een bemiddelingsbedrijf, waardoor het nog lastiger is om te ontdekken wat er precies gebeurde en wie ervoor verantwoordelijk was. G DATA denkt dan er een groter, internationaal netwerk van bedrijven achter deze oplichtingspraktijk zit. Een nadere analyse van deze oplichting is te vinden op het blog van G Data.

Bron: Automatiseringgids

Het spelletje werd op verschillende betrouwbare platforms aanbevolen. Maar nadat de app was geïnstalleerd en gelanceerd, zette de app twee abonnementen op met Nederlandse BV's, zonder dat de gebruiker zich hiervan bewust was. En toen ging de kassa rinkelen en raakte de gebruiker ongemerkt geld kwijt.Mistige constructieHet abonnementsgeld werd betaald via een bemiddelingsbedrijf, waardoor het nog lastiger is om te ontdekken wat er precies gebeurde en wie ervoor verantwoordelijk was. G DATA denkt dan er een groter, internationaal netwerk van bedrijven achter deze oplichtingspraktijk zit. Een nadere analyse van deze oplichting is te vinden op het blog van G Data. Bron: Automatiseringgids