De G7, gevormd door de Verenigde Staten, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië, staan in principe positief tegenover digitale betaalmethoden. Ze denken dat die de toegang tot financiële diensten kunnen verbeteren en tegelijkertijd efficiënter en goedkoper zijn.

Financiële stabiliteit

Op een betaalmiddel moet van de G7 echter wel goed toezicht gehouden worden. Anders zou het middel de financiële stabiliteit, consumentenbescherming, privacy, belastingheffing en digitale veiligheid in het geding kunnen brengen. Zonder afdoende toezicht zou een virtuele munt volgens de G7 gebruikt kunnen worden voor witwassen, het financieren van terrorisme en de integriteit van de markt in gevaar kunnen brengen.

Facebook kondigde de virtuele munt Libra in juni 2019 aan als een betaalmiddel voor de hele wereld. Toezichthouders uiten echter al sinds die tijd kritiek. In oktober vorig jaar zijn veel prominente partners, zoals PayPal, Mastercard en Visa, afgehaakt.

De G7, gevormd door de Verenigde Staten, Canada, Japan, Duitsland, Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië, staan in principe positief tegenover digitale betaalmethoden. Ze denken dat die de toegang tot financiële diensten kunnen verbeteren en tegelijkertijd efficiënter en goedkoper zijn.Op een betaalmiddel moet van de G7 echter wel goed toezicht gehouden worden. Anders zou het middel de financiële stabiliteit, consumentenbescherming, privacy, belastingheffing en digitale veiligheid in het geding kunnen brengen. Zonder afdoende toezicht zou een virtuele munt volgens de G7 gebruikt kunnen worden voor witwassen, het financieren van terrorisme en de integriteit van de markt in gevaar kunnen brengen.Facebook kondigde de virtuele munt Libra in juni 2019 aan als een betaalmiddel voor de hele wereld. Toezichthouders uiten echter al sinds die tijd kritiek. In oktober vorig jaar zijn veel prominente partners, zoals PayPal, Mastercard en Visa, afgehaakt.