De volgende lading van de Note 7 zal volgens het Koreaanse nieuwsmedium News1, geciteerd door ZDNet.com batterijen van het Chinese ATL meekrijgen. Dat bedrijf is de belangrijkste leverancier van batterijen voor de iPhone. Daarmee ruilt Samsung zijn eigen dochterbedrijf, Samsung SDI, in voor een andere speler.

ATL is geen onbekende voor Samsung, het bedrijf was al tweede in rang en produceerde zo'n dertig procent van de batterijen voor de Note 7. Het bedrijf zoekt ook naar een derde leverancier, maar daar zijn volgens News1 extra testen voor nodig.

De Galaxy Note 7 is het meest recente vlaggenschip van Samsung maar de leverancier roept intussen het toestel terug nadat sommige toestellen kunnen ontploffen. Hoewel het probleem zich voordoet tijdens het opladen, hebben intussen enkele Australische en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen het toestel aan boord afgeraden.

Vanaf 19 september zou de Note 7 weer worden ingeruild en verkocht in Zuid-Korea. In de Benelux is het toestel nog niet op de markt na eerder uitstel. Hiervoor is nog geen nieuwe datum bekend.

De volgende lading van de Note 7 zal volgens het Koreaanse nieuwsmedium News1, geciteerd door ZDNet.com batterijen van het Chinese ATL meekrijgen. Dat bedrijf is de belangrijkste leverancier van batterijen voor de iPhone. Daarmee ruilt Samsung zijn eigen dochterbedrijf, Samsung SDI, in voor een andere speler.ATL is geen onbekende voor Samsung, het bedrijf was al tweede in rang en produceerde zo'n dertig procent van de batterijen voor de Note 7. Het bedrijf zoekt ook naar een derde leverancier, maar daar zijn volgens News1 extra testen voor nodig.De Galaxy Note 7 is het meest recente vlaggenschip van Samsung maar de leverancier roept intussen het toestel terug nadat sommige toestellen kunnen ontploffen. Hoewel het probleem zich voordoet tijdens het opladen, hebben intussen enkele Australische en Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen het toestel aan boord afgeraden.Vanaf 19 september zou de Note 7 weer worden ingeruild en verkocht in Zuid-Korea. In de Benelux is het toestel nog niet op de markt na eerder uitstel. Hiervoor is nog geen nieuwe datum bekend.