Topman Koh Dong-jin zou tijdens een interview in New York hebben aangegeven dat Samsung heeft overwogen het Edge-scherm tot 'de identiteit van de Galaxy S-smartphonelijn' te maken. Dat zou kunnen als het bedrijf in staat is consumenten 'een gedifferentieerde gebruikerservaring te bieden' met behulp van software en gebruiksvriendelijke functies voor het gebogen scherm.

Vorige week werd de Galaxy Note 7 gepresenteerd, de nieuwe phablet van Samsung met een gebogen Edge-scherm. Volgens The Korea Herald ligt het voor de hand dat die zal dienen als toetssteen voor Samsung voor de beslissing over het uitrollen van slechts één model, met gebogen scherm, voor toekomstige vlaggenschepen van Samsung. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de Galaxy S8, die volgend jaar wordt uitgebracht.

De Galaxy S-lijn van Samsung kent sinds 2015 ook een Edge-variant. Van de S6 en S7 was er ook een Edge-versie. De Note 7 werd ondertussen zonder 'Edge' in de naam gelanceerd, hoewel die wel een gebogen scherm heeft. (ANP/PVL)

Topman Koh Dong-jin zou tijdens een interview in New York hebben aangegeven dat Samsung heeft overwogen het Edge-scherm tot 'de identiteit van de Galaxy S-smartphonelijn' te maken. Dat zou kunnen als het bedrijf in staat is consumenten 'een gedifferentieerde gebruikerservaring te bieden' met behulp van software en gebruiksvriendelijke functies voor het gebogen scherm.Vorige week werd de Galaxy Note 7 gepresenteerd, de nieuwe phablet van Samsung met een gebogen Edge-scherm. Volgens The Korea Herald ligt het voor de hand dat die zal dienen als toetssteen voor Samsung voor de beslissing over het uitrollen van slechts één model, met gebogen scherm, voor toekomstige vlaggenschepen van Samsung. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de Galaxy S8, die volgend jaar wordt uitgebracht.De Galaxy S-lijn van Samsung kent sinds 2015 ook een Edge-variant. Van de S6 en S7 was er ook een Edge-versie. De Note 7 werd ondertussen zonder 'Edge' in de naam gelanceerd, hoewel die wel een gebogen scherm heeft. (ANP/PVL)