Apparaten die navigeren op basis van de radiosignalen van de Amerikaanse gps-satellieten zullen ook de signalen van het Europese navigatiesysteem Galileo kunnen gebruiken. Hierover hebben de Europese Unie en de VS overeenstemming bereikt.

De Europese Unie en de VS hebben overeenstemming bereikt over een standaard voor het radiosignaal van navigatiesatellieten. Het Europese systeem Galileo zal op dezelfde frequentie uitzenden als het Amerikaanse gps-systeem. Met de extra signalen van de Europese satellieten kan de nauwkeurigheid van gps-apparatuur worden verhoogd, en vice versa.

De Europese Unie hoopt dat het gebruik van een standaard de invoering Galileo-apparatuur zal stimuleren. Het project worstelde de afgelopen maanden met financieringsproblemen.

Vorige maand besloten de EU-ministers dat een gat in het budget van 2,4 miljard euro gedicht moet worden met bijdragen van de lidstaten. Het gps-systeem telt 30 satellieten die in een baan om de aarde draaien. Galileo zal rond 2010 ook 30 satellieten tellen.

De VS treffen voorbereidingen om het gps-satellietnetwerk te vervangen. Het is de bedoeling dat de nieuwe satellieten vanaf 2013 worden gelanceerd.

In samenwerking met Computable

Apparaten die navigeren op basis van de radiosignalen van de Amerikaanse gps-satellieten zullen ook de signalen van het Europese navigatiesysteem Galileo kunnen gebruiken. Hierover hebben de Europese Unie en de VS overeenstemming bereikt. De Europese Unie en de VS hebben overeenstemming bereikt over een standaard voor het radiosignaal van navigatiesatellieten. Het Europese systeem Galileo zal op dezelfde frequentie uitzenden als het Amerikaanse gps-systeem. Met de extra signalen van de Europese satellieten kan de nauwkeurigheid van gps-apparatuur worden verhoogd, en vice versa. De Europese Unie hoopt dat het gebruik van een standaard de invoering Galileo-apparatuur zal stimuleren. Het project worstelde de afgelopen maanden met financieringsproblemen. Vorige maand besloten de EU-ministers dat een gat in het budget van 2,4 miljard euro gedicht moet worden met bijdragen van de lidstaten. Het gps-systeem telt 30 satellieten die in een baan om de aarde draaien. Galileo zal rond 2010 ook 30 satellieten tellen. De VS treffen voorbereidingen om het gps-satellietnetwerk te vervangen. Het is de bedoeling dat de nieuwe satellieten vanaf 2013 worden gelanceerd. In samenwerking met Computable