Wie veel computerspelletjes speelt, heeft meer gaatjes, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Iowa.

Dat het spelen van computerspelletjes tot agressief gedrag kan leiden en overgewicht in de hand werkt, wisten we al. Maar onderzoekers aan de Universiteit van Iowa zouden nu ook ontdekt hebben dat gamers meer schade oplopen aan hun gebit.

Niet dat er een oorzakelijk verband is. De problemen ontstaan doordat fanatieke gamers meer zoetigheden en frisdranken naar binnen spelen. Daarnaast zagen de professoren ook een duidelijk verband tussen een streng en een los ouderlijk toezicht.

In gezinnen waar er strikte afspraken gemaakt worden over de spelduur en het tijdstip van de games, is het tandbederf minder uitgesproken. Op zich lijkt dat logisch. Ouders die beter letten op het vrijetijdsgedrag van hun kinderen, zijn ook strikter wanneer het gaat om eetgewoonten.

Dit gezegd zijnde, mag het onderzoek best met een korrel zout genomen worden, want er waren maar 48 kinderen bij betrokken. Dat is te weinig voor het trekken van verregaande conclusies.

Wie veel computerspelletjes speelt, heeft meer gaatjes, zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Iowa. Dat het spelen van computerspelletjes tot agressief gedrag kan leiden en overgewicht in de hand werkt, wisten we al. Maar onderzoekers aan de Universiteit van Iowa zouden nu ook ontdekt hebben dat gamers meer schade oplopen aan hun gebit. Niet dat er een oorzakelijk verband is. De problemen ontstaan doordat fanatieke gamers meer zoetigheden en frisdranken naar binnen spelen. Daarnaast zagen de professoren ook een duidelijk verband tussen een streng en een los ouderlijk toezicht. In gezinnen waar er strikte afspraken gemaakt worden over de spelduur en het tijdstip van de games, is het tandbederf minder uitgesproken. Op zich lijkt dat logisch. Ouders die beter letten op het vrijetijdsgedrag van hun kinderen, zijn ook strikter wanneer het gaat om eetgewoonten. Dit gezegd zijnde, mag het onderzoek best met een korrel zout genomen worden, want er waren maar 48 kinderen bij betrokken. Dat is te weinig voor het trekken van verregaande conclusies.