Met de GamePad mikt Archos een tablet voor gamers in de winkelrekken. Het is een kruising tussen een tablet met aanraakscherm en een gameconsole met knopjes en sticks.

Omdat Android-gebruikers zich zo'n negen uur per maand bezighouden met gamen maar niet volledig blij zijn met de game-ervaring op aanraakschermen, is er behoefte aan een mobiel apparaat dat zich richt op spelletjes, aldus Archos. Om gamen op tablets te vergemakkelijken, heeft de GamePad naast een touchscreen ook fysieke knoppen en twee kleine joysticks.

Het toestel - dat nu beschikbaar is - heeft een scherm van 7 inch en hanteert Android 4.1 JellyBean als besturingssysteem. Er hangt een prijskaartje van 149 euro aan vast.

Ook Microsoft zou de mogelijkheden van een tablet voor mobiele spelletjes aan het verkennen zijn; naar verluidt werkt de hardware- en softwarereus aan de Xbox Surface.

Met de GamePad mikt Archos een tablet voor gamers in de winkelrekken. Het is een kruising tussen een tablet met aanraakscherm en een gameconsole met knopjes en sticks. Omdat Android-gebruikers zich zo'n negen uur per maand bezighouden met gamen maar niet volledig blij zijn met de game-ervaring op aanraakschermen, is er behoefte aan een mobiel apparaat dat zich richt op spelletjes, aldus Archos. Om gamen op tablets te vergemakkelijken, heeft de GamePad naast een touchscreen ook fysieke knoppen en twee kleine joysticks. Het toestel - dat nu beschikbaar is - heeft een scherm van 7 inch en hanteert Android 4.1 JellyBean als besturingssysteem. Er hangt een prijskaartje van 149 euro aan vast. Ook Microsoft zou de mogelijkheden van een tablet voor mobiele spelletjes aan het verkennen zijn; naar verluidt werkt de hardware- en softwarereus aan de Xbox Surface.