De beurs in het Duitse Keulen telde sinds dinsdag meer dan 350.000 bezoekers uit 106 landen. In 2016 waren dat nog 345.000 bezoekers uit 97 landen.

Daarnaast waren 919 exposanten op de beurs aanwezig, uit 54 landen. Daaronder ook zestien gamestudios uit België.

Voor het eerst opende de Duitse bondskanselier Angela Merkel de beurs. Ze beklemtoonde het belang van de digitale spelletjes als 'cultuurgoed, motor van innovatie en economische factor van het allergrootste belang'.

De jaarlijks plaatsvindende beurs geldt als een van de belangrijkste in de wereld van de video- en computerspelletjes. Het evenement is uitgegroeid tot een festival voor gamers. Deze keer waren e-sports ook een zwaartepunt.

De beurs in het Duitse Keulen telde sinds dinsdag meer dan 350.000 bezoekers uit 106 landen. In 2016 waren dat nog 345.000 bezoekers uit 97 landen.Daarnaast waren 919 exposanten op de beurs aanwezig, uit 54 landen. Daaronder ook zestien gamestudios uit België.Voor het eerst opende de Duitse bondskanselier Angela Merkel de beurs. Ze beklemtoonde het belang van de digitale spelletjes als 'cultuurgoed, motor van innovatie en economische factor van het allergrootste belang'.De jaarlijks plaatsvindende beurs geldt als een van de belangrijkste in de wereld van de video- en computerspelletjes. Het evenement is uitgegroeid tot een festival voor gamers. Deze keer waren e-sports ook een zwaartepunt.