Gartner ziet dat AI het afgelopen veel meer interesse heeft gekregen. In januari 2016 bevond de term artificial intelligence nog niet in de top-100 zoektermen op de Gartner website. Maar in mei 2017 had de AI-zoekterm de zevende plaats in de de top-100 zoektermen.

AI is vandaag de dag een fundament voor de business strategie. Het zorgt voor verbetering van IT-toepassingen op basis van verzamelde data, analytics, machine learning en andere intelligence toepassingen. 30 procent van alle CIOs zal AI tegen 2020 in zijn top-5 lijstje zetten omdat het toegevoegde waarde biedt, aldus Gartner.

3 Struikelblokken/uitdagingen

Om met succes de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie te benutten wijst Gartner wel op drie pijnpunten die bedrijven moeten begrijpen:

  • Zichzelf onderscheiden ten opzichte van de meer dan duizend anderen AI-bedrijven.
  • Bewezen en eenvoudige machine learning in plaats van hypermoderne maar vaak obscure technologie.
  • Het gebrek aan capaciteiten binnen bedrijven om AI-oplossingen te evalueren, bouwen en uit te rollen.

In samenwerking met Dutch IT-Channel.

Gartner ziet dat AI het afgelopen veel meer interesse heeft gekregen. In januari 2016 bevond de term artificial intelligence nog niet in de top-100 zoektermen op de Gartner website. Maar in mei 2017 had de AI-zoekterm de zevende plaats in de de top-100 zoektermen.AI is vandaag de dag een fundament voor de business strategie. Het zorgt voor verbetering van IT-toepassingen op basis van verzamelde data, analytics, machine learning en andere intelligence toepassingen. 30 procent van alle CIOs zal AI tegen 2020 in zijn top-5 lijstje zetten omdat het toegevoegde waarde biedt, aldus Gartner.3 Struikelblokken/uitdagingenOm met succes de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie te benutten wijst Gartner wel op drie pijnpunten die bedrijven moeten begrijpen:In samenwerking met Dutch IT-Channel.