De wereldwijde markt voor business intelligence (BI)-software zal volgens Gartner in 2016 17,1 miljard dollar waard zijn. Dit jaar groeit die markt volgens de marktonderzoeker met 7% tot een wereldwijde omzet van omgerekend 12,81 miljard euro. Business intelligence en business analytics software is daarmee het vierde grootste segment in de wereldwijde softwaremarkt.

"Er wordt steeds meer informatie gegenereerd, zodat zakelijke modellen opnieuw moeten worden uitgevonden. Het wordt ook steeds duidelijker dat het goed kunnen analyseren van grote hoeveelheden data een sleutelelement wordt van de volgende economische cyclus," verklaart Dan Sommer, hoofdanalist bij Gartner, de sterke groei van de BI-softwaremarkt.

BI-software is ondertussen een volwassen markt, maar toch bestaan er in die markt nog heel wat opportuniteiten. "Elk bedrijf heeft nog vele afdelingen, zoals HR, marketing en 'social', die zelfs nog niet gestart zijn met BI en BA," zegt Kurt Schlegel, vice president voor research bij Gartner. Volgens Schlegel is BI ook nog niet doorgedrongen bij middelgrote ondernemingen. Hij verwacht daarom voor de voorziene toekomst een meer dan gezonde groei in dit softwaresegment. Ook de opkomende data-as-a-service (DaaS)-trend zou nog voor een significante groeispurt kunnen zorgen in de markt voor BI- en BA-platformen.

De wereldwijde markt voor business intelligence (BI)-software zal volgens Gartner in 2016 17,1 miljard dollar waard zijn. Dit jaar groeit die markt volgens de marktonderzoeker met 7% tot een wereldwijde omzet van omgerekend 12,81 miljard euro. Business intelligence en business analytics software is daarmee het vierde grootste segment in de wereldwijde softwaremarkt. "Er wordt steeds meer informatie gegenereerd, zodat zakelijke modellen opnieuw moeten worden uitgevonden. Het wordt ook steeds duidelijker dat het goed kunnen analyseren van grote hoeveelheden data een sleutelelement wordt van de volgende economische cyclus," verklaart Dan Sommer, hoofdanalist bij Gartner, de sterke groei van de BI-softwaremarkt.BI-software is ondertussen een volwassen markt, maar toch bestaan er in die markt nog heel wat opportuniteiten. "Elk bedrijf heeft nog vele afdelingen, zoals HR, marketing en 'social', die zelfs nog niet gestart zijn met BI en BA," zegt Kurt Schlegel, vice president voor research bij Gartner. Volgens Schlegel is BI ook nog niet doorgedrongen bij middelgrote ondernemingen. Hij verwacht daarom voor de voorziene toekomst een meer dan gezonde groei in dit softwaresegment. Ook de opkomende data-as-a-service (DaaS)-trend zou nog voor een significante groeispurt kunnen zorgen in de markt voor BI- en BA-platformen.