Gartner komt tot die conclusie naar aanleiding van de zeer grote interesse van de kant van zijn grote klanten in het nieuwe besturingssysteem,. Ze stellen volgens analist Steve Kleynhans ook heel andere vragen dan bij eerdere overstapplannen. "Bij vorige migraties ging het in stappen: van 'Wat is het?' via "Wat gaat het ons aan?' naar "Hoe moeten we het doen." En voordat die drie vragen gesteld waren, waren er al anderhalf jaar voorbij, zegt Kleynhans tegen Computerworld.

Nu hebben de klanten van Gartner maar twee vragen over Windows 10: "Hoe moeten we het doen?" en "Hoe doen andere pilots het?" Bovendien stellen ze deze vragen veel sneller: binnen 9 maanden. Kleynhans wijst er ook op dat de multinationals de laatste acht weken veel meer belangstelling tonen en dat komt doordat ze Windows 10 pas sinds de update van 12 november 2015 compleet en stabiel genoeg vinden. Bovendien beseffen ze zeer goed dat Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 zal stopzetten.

Gartner voorziet dat de meeste grote organisaties in 2017 daadwerkelijk zullen migreren. Dat kost hen gemiddeld een jaar, dus in 2018 is het voor de meeste rond.

Microsoft zelf meldde begin januari dat inmiddels 200 miljoen apparaten over zijn op Windows 10. Daarvan draait 11 procent bij grote organisaties en in het onderwijs.

Bron: Automatiseringgids

Gartner komt tot die conclusie naar aanleiding van de zeer grote interesse van de kant van zijn grote klanten in het nieuwe besturingssysteem,. Ze stellen volgens analist Steve Kleynhans ook heel andere vragen dan bij eerdere overstapplannen. "Bij vorige migraties ging het in stappen: van 'Wat is het?' via "Wat gaat het ons aan?' naar "Hoe moeten we het doen." En voordat die drie vragen gesteld waren, waren er al anderhalf jaar voorbij, zegt Kleynhans tegen Computerworld. Nu hebben de klanten van Gartner maar twee vragen over Windows 10: "Hoe moeten we het doen?" en "Hoe doen andere pilots het?" Bovendien stellen ze deze vragen veel sneller: binnen 9 maanden. Kleynhans wijst er ook op dat de multinationals de laatste acht weken veel meer belangstelling tonen en dat komt doordat ze Windows 10 pas sinds de update van 12 november 2015 compleet en stabiel genoeg vinden. Bovendien beseffen ze zeer goed dat Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 in 2020 zal stopzetten. Gartner voorziet dat de meeste grote organisaties in 2017 daadwerkelijk zullen migreren. Dat kost hen gemiddeld een jaar, dus in 2018 is het voor de meeste rond.Microsoft zelf meldde begin januari dat inmiddels 200 miljoen apparaten over zijn op Windows 10. Daarvan draait 11 procent bij grote organisaties en in het onderwijs. Bron: Automatiseringgids