Alle it-systeemintegratoren zijn door Gartner uit zijn laatste magic quadrant voor pan-Europese netwerkdienstenleveranciers gewipt. Enkel telecomoperatoren blijven over.

Gartner heeft zijn criteria grondig gewijzigd en IBM, HP, EDS, CSC en Atos Origin voldoen daar blijkbaar niet meer aan. Zo moeten ze bereid zijn om contracten vanaf 500.000 euro af te sluiten die uitsluitend over netwerkdiensten gaan. Ze moeten in Europa alleen al minstens 100 miljoen euro omzet halen uit netwerkdiensten voor bedrijven. En die contracten moeten in Europa afgesloten zijn.

Het magisch kwadrant is dus een stuk minder druk geworden. Alle belangrijke spelers bieden ook in ons land diensten aan. Het gaat om 'leaders' BT Global Services, Orange Business Services, Verizon Business, Vanco en AT&T. Vanco is weliswaar een vreemde eend in de bijt want het is een virtuele netwerkoperator die gebruik maakt van de netwerken van derden, waaronder ook Belgacom, Telenet Solutions en Verizon. Managing director Nicholas De Walsche heeft met zowat 12 medewerkers een tiental Belgische ondernemingen onder contract, goed voor een omzet van zo'n 5 miljoen euro. Belangrijke klanten zijn Sioen, CH Robinson, Vitalo en Start People (650 sites). Ook chemiebedrijf Ineos is onrechtstreeks klant. Nicholas De Walsche rekent dit jaar nog op een drietal nieuwe klanten.

Alle it-systeemintegratoren zijn door Gartner uit zijn laatste magic quadrant voor pan-Europese netwerkdienstenleveranciers gewipt. Enkel telecomoperatoren blijven over. Gartner heeft zijn criteria grondig gewijzigd en IBM, HP, EDS, CSC en Atos Origin voldoen daar blijkbaar niet meer aan. Zo moeten ze bereid zijn om contracten vanaf 500.000 euro af te sluiten die uitsluitend over netwerkdiensten gaan. Ze moeten in Europa alleen al minstens 100 miljoen euro omzet halen uit netwerkdiensten voor bedrijven. En die contracten moeten in Europa afgesloten zijn. Het magisch kwadrant is dus een stuk minder druk geworden. Alle belangrijke spelers bieden ook in ons land diensten aan. Het gaat om 'leaders' BT Global Services, Orange Business Services, Verizon Business, Vanco en AT&T. Vanco is weliswaar een vreemde eend in de bijt want het is een virtuele netwerkoperator die gebruik maakt van de netwerken van derden, waaronder ook Belgacom, Telenet Solutions en Verizon. Managing director Nicholas De Walsche heeft met zowat 12 medewerkers een tiental Belgische ondernemingen onder contract, goed voor een omzet van zo'n 5 miljoen euro. Belangrijke klanten zijn Sioen, CH Robinson, Vitalo en Start People (650 sites). Ook chemiebedrijf Ineos is onrechtstreeks klant. Nicholas De Walsche rekent dit jaar nog op een drietal nieuwe klanten.