India voert de top-30 voor wat landen betreft waar de ict-dienstverlening het beste naar geoutsourced kan worden. Volgend jaar geven Europese bedrijven 60 procent meer geld uit aan uitbesteding.

India voert de top-30 voor wat landen betreft waar de ict-dienstverlening het beste naar geoutsourced kan worden. Volgend jaar geven Europese bedrijven 60 procent meer geld uit aan uitbesteding.

Volgend jaar wordt er in Europa 60 procent meer geld uitgegeven aan offshoring. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Dat is 20 procent meer dan Verenigde Staten. India is momenteel het beste land om ict-dienstverlening naar te outsourcen. Maar landen als China, Rusland en Brazilië zijn goede alternatieven.

Gartner definieerde aan de hand van 10 criteria een lijst van 30 landen waar bedrijven het beste hun ict-diensten aan kunnen uitbesteden. Taal, overheidssteun, infrastructuur, schoolsysteem en de kosten zijn enkele van die criteria.

ArbeidskostenCanada deed het het best op 7 van de 10 criteria, maar scoorde erg zwak op het criteria arbeidskosten. Latijns-Amerikaanse landen zijn erg interessant voor Amerikaanse bedrijven, omdat steeds meer bedrijven van hun dienstverleners verlangen dat ze Spaans spreken, aangezien ook een deel van hun werknemers die taal spreekt. China scoorde op het criteria taal erg laag en ook het politieke en economische klimaat is een grote zorg voor bedrijven die hun diensten naar dit land outsourcen.

In de EMEA-regio zijn Ierland, Zuid-Afrika en Israel goede outsourcingslanden, omdat daar veel goed Engelssprekend personeel te vinden is. Maar in landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen en Roemenie is dat zeker ook het geval.

In samenwerking met Computable

India voert de top-30 voor wat landen betreft waar de ict-dienstverlening het beste naar geoutsourced kan worden. Volgend jaar geven Europese bedrijven 60 procent meer geld uit aan uitbesteding. India voert de top-30 voor wat landen betreft waar de ict-dienstverlening het beste naar geoutsourced kan worden. Volgend jaar geven Europese bedrijven 60 procent meer geld uit aan uitbesteding. Volgend jaar wordt er in Europa 60 procent meer geld uitgegeven aan offshoring. Dat voorspelt onderzoeksbureau Gartner. Dat is 20 procent meer dan Verenigde Staten. India is momenteel het beste land om ict-dienstverlening naar te outsourcen. Maar landen als China, Rusland en Brazilië zijn goede alternatieven. Gartner definieerde aan de hand van 10 criteria een lijst van 30 landen waar bedrijven het beste hun ict-diensten aan kunnen uitbesteden. Taal, overheidssteun, infrastructuur, schoolsysteem en de kosten zijn enkele van die criteria. ArbeidskostenCanada deed het het best op 7 van de 10 criteria, maar scoorde erg zwak op het criteria arbeidskosten. Latijns-Amerikaanse landen zijn erg interessant voor Amerikaanse bedrijven, omdat steeds meer bedrijven van hun dienstverleners verlangen dat ze Spaans spreken, aangezien ook een deel van hun werknemers die taal spreekt. China scoorde op het criteria taal erg laag en ook het politieke en economische klimaat is een grote zorg voor bedrijven die hun diensten naar dit land outsourcen. In de EMEA-regio zijn Ierland, Zuid-Afrika en Israel goede outsourcingslanden, omdat daar veel goed Engelssprekend personeel te vinden is. Maar in landen als Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Polen en Roemenie is dat zeker ook het geval. In samenwerking met Computable