De iconische basiliek van Antoni Gaudí in Barcelona is al sinds 1882 in de maak maar is nog steeds niet af. Tijdens de burgeroorlog in Spanje raakten ontwerpen en schaalmodellen van Gaudí (die overleed in 1936) zoek, waarna constructiewerkers en designers er het raden naar hadden hoe ze het gebouw moesten vervolledigen.

Maar er komt schot in de zaak: aan de hand van geavanceerde software - die ook gebruikt wordt voor het design van auto's en vliegtuigen -, wisten architect Mark Burrey en zijnen de modellen van Gaudí te renoveren, en uit te vissen hoe ze deze complexe vormen en oppervlakken moeten construeren. De bouw van de Sagrade Familia is inmiddels voortgezet.

De iconische basiliek van Antoni Gaudí in Barcelona is al sinds 1882 in de maak maar is nog steeds niet af. Tijdens de burgeroorlog in Spanje raakten ontwerpen en schaalmodellen van Gaudí (die overleed in 1936) zoek, waarna constructiewerkers en designers er het raden naar hadden hoe ze het gebouw moesten vervolledigen. Maar er komt schot in de zaak: aan de hand van geavanceerde software - die ook gebruikt wordt voor het design van auto's en vliegtuigen -, wisten architect Mark Burrey en zijnen de modellen van Gaudí te renoveren, en uit te vissen hoe ze deze complexe vormen en oppervlakken moeten construeren. De bouw van de Sagrade Familia is inmiddels voortgezet.