Internetgebruikers kunnen de nieuwste versie van Internet Explorer downloaden op de site van Microsoft. Versie 8 van de browser moet de concurrentie aangaan met onder meer Firefox van Mozilla nu het zijn markdominantie verder ziet afbrokkelen.

Internet Explorer 8 (IE8) moet opnieuw terrein heroveren op de concurrenten. In 2003 was het programma nog goed voor een marktaandeel van 97 procent. De afgelopen zes maanden dook dat marktaandeel echter onder de 70 procent. Volgens een meting van Net Applications was de browser in februari nog goed voor 67 procent tegenover 75 procent een jaar eerder.

Vooral Firefox en Safari (Mac) snoepen gebruikers af. Bovendien komt internetbedrijf Google later op het jaar op de proppen met een eigen browser, Chrome.

IE8 biedt de gebruikers enkele nieuwigheden aan zoals de "pornmode" waarbij de geschiedenis van de bezochte website geheim blijft. Het programma is beschikbaar in 25 talen waaronder het Nederlands.

Bron: Belga

Internetgebruikers kunnen de nieuwste versie van Internet Explorer downloaden op de site van Microsoft. Versie 8 van de browser moet de concurrentie aangaan met onder meer Firefox van Mozilla nu het zijn markdominantie verder ziet afbrokkelen. Internet Explorer 8 (IE8) moet opnieuw terrein heroveren op de concurrenten. In 2003 was het programma nog goed voor een marktaandeel van 97 procent. De afgelopen zes maanden dook dat marktaandeel echter onder de 70 procent. Volgens een meting van Net Applications was de browser in februari nog goed voor 67 procent tegenover 75 procent een jaar eerder. Vooral Firefox en Safari (Mac) snoepen gebruikers af. Bovendien komt internetbedrijf Google later op het jaar op de proppen met een eigen browser, Chrome. IE8 biedt de gebruikers enkele nieuwigheden aan zoals de "pornmode" waarbij de geschiedenis van de bezochte website geheim blijft. Het programma is beschikbaar in 25 talen waaronder het Nederlands. Bron: Belga