De aanslepende regeringsonderhandelingen kotsbeu? Met een ludiek online game kan je je frustraties afreageren.

Het online gaming platform Wataro, van het bedrijfje World of Gaming, heeft een spel gelanceerd waarbij je de onderhandelaars voor de federale regering een pak slaag kan geven. 'Solve the Belgian Crisis' werd het game gedoopt.

Het principe van het game is gebaseerd op het Android-game 'Poke a mole'. Maar in plaats van mollen komen de protagonisten (Di Rupo, De Wever, Milquet, Van Besien, Beke, Javaux, Gennez) van de federale onderhandelingen uit een gat in de grond. Je moet hen zo snel mogelijk klappen geven wanneer ze uit hun put te voorschijn komen. Je mag echter de (voormalig) bemiddelaar Vande Lanotte niet raken, want dan verlies je punten.

Een duurzame oplossing voor de Belgische politieke krabbenmand is het niet, maar het lucht wel op...

De aanslepende regeringsonderhandelingen kotsbeu? Met een ludiek online game kan je je frustraties afreageren. Het online gaming platform Wataro, van het bedrijfje World of Gaming, heeft een spel gelanceerd waarbij je de onderhandelaars voor de federale regering een pak slaag kan geven. 'Solve the Belgian Crisis' werd het game gedoopt. Het principe van het game is gebaseerd op het Android-game 'Poke a mole'. Maar in plaats van mollen komen de protagonisten (Di Rupo, De Wever, Milquet, Van Besien, Beke, Javaux, Gennez) van de federale onderhandelingen uit een gat in de grond. Je moet hen zo snel mogelijk klappen geven wanneer ze uit hun put te voorschijn komen. Je mag echter de (voormalig) bemiddelaar Vande Lanotte niet raken, want dan verlies je punten. Een duurzame oplossing voor de Belgische politieke krabbenmand is het niet, maar het lucht wel op...