Acadia, de nieuwe joint venture van EMC en Cisco, moet vooral de onlangs aangekondigde Cisco servers meer geloofwaardigheid bieden. De strijd tegen IBM, HP en Dell wordt opgevoerd.

Acadia zal 130 werknemers tellen, maar is nog op zoek naar een topman. Ook over de precieze participatie of de investering van EMC en Cisco is niets bekend gemaakt. VMware (waarin EMC de meerderheid bezit) en Intel nemen een minderheidsparticipatie.

Acadia wil complete infrastructuurpakketten voor cloud computing aan de man brengen volgens het principe 'build, operate, transfer'.

Het gaat om de zogenaamde 'V-Block Infrastructure Packages'. Dat zijn complete pakketten voor bedrijven om 'private clouds' op te zetten. De V-Blocks zijn er in drie maten: de high-end-versie (V-Block 2) die 3000 tot 6000 virtuele machines ondersteunt, de midrange-versie (V-Block 1) die 800 tot 3000 virtuele machines ondersteunt en de instapversie (V-Block 0) die 300 tot 800 virtuele machines ondersteunt en die pas in 2010 beschikbaar is. Elk pakket krijgt Cisco-netwerktechnologie, EMC-opslag met RSA-security en het VMware Vsphere-platform voor virtualisatie. De beheersoftware van Ionix bestuurt dat alles.

Acadia gaat begin volgend jaar al van start. Cisco ceo John Chambers ziet 'een opportuniteit van 85 miljard dollar'. Hij rekent wel op partners om de zaak te verkopen. Het gaat onder andere om Accenture, CSC, Capgemeni, Wipro en Tata. Als channel partners haalde hij Dimension Data, Orange Business Services en Verizon aan.

Acadia, de nieuwe joint venture van EMC en Cisco, moet vooral de onlangs aangekondigde Cisco servers meer geloofwaardigheid bieden. De strijd tegen IBM, HP en Dell wordt opgevoerd. Acadia zal 130 werknemers tellen, maar is nog op zoek naar een topman. Ook over de precieze participatie of de investering van EMC en Cisco is niets bekend gemaakt. VMware (waarin EMC de meerderheid bezit) en Intel nemen een minderheidsparticipatie. Acadia wil complete infrastructuurpakketten voor cloud computing aan de man brengen volgens het principe 'build, operate, transfer'. Het gaat om de zogenaamde 'V-Block Infrastructure Packages'. Dat zijn complete pakketten voor bedrijven om 'private clouds' op te zetten. De V-Blocks zijn er in drie maten: de high-end-versie (V-Block 2) die 3000 tot 6000 virtuele machines ondersteunt, de midrange-versie (V-Block 1) die 800 tot 3000 virtuele machines ondersteunt en de instapversie (V-Block 0) die 300 tot 800 virtuele machines ondersteunt en die pas in 2010 beschikbaar is. Elk pakket krijgt Cisco-netwerktechnologie, EMC-opslag met RSA-security en het VMware Vsphere-platform voor virtualisatie. De beheersoftware van Ionix bestuurt dat alles. Acadia gaat begin volgend jaar al van start. Cisco ceo John Chambers ziet 'een opportuniteit van 85 miljard dollar'. Hij rekent wel op partners om de zaak te verkopen. Het gaat onder andere om Accenture, CSC, Capgemeni, Wipro en Tata. Als channel partners haalde hij Dimension Data, Orange Business Services en Verizon aan.