De mixtape Coloring Book van Chance the Rapper is alleen te beluisteren via Apple Music. Daar is hij in de afgelopen week 57,3 miljoen keer gestreamd. Dat staat gelijk aan '38.000 album-units', genoeg voor een achtste plaats in de hitlijst.

Coloring Book is tot 27 mei alleen op Apple Music te beluisteren, daarna komt hij ook op andere streamingdiensten. Er zijn geen plannen om het album in platenzaken te verkopen.

Het is de eerste keer dat een album in de hitlijst komt zonder fysieke verkoop. The Life of Pablo van Kanye West kwam ook hoog door streams, maar daar droeg albumverkoop een heel klein beetje aan bij. In de afgelopen week kwam 99,93 procent van de 'verkoopcijfers' door streams en 0,07 procent door daadwerkelijke verkoop.

(ANP/WK)

De mixtape Coloring Book van Chance the Rapper is alleen te beluisteren via Apple Music. Daar is hij in de afgelopen week 57,3 miljoen keer gestreamd. Dat staat gelijk aan '38.000 album-units', genoeg voor een achtste plaats in de hitlijst.Coloring Book is tot 27 mei alleen op Apple Music te beluisteren, daarna komt hij ook op andere streamingdiensten. Er zijn geen plannen om het album in platenzaken te verkopen.Het is de eerste keer dat een album in de hitlijst komt zonder fysieke verkoop. The Life of Pablo van Kanye West kwam ook hoog door streams, maar daar droeg albumverkoop een heel klein beetje aan bij. In de afgelopen week kwam 99,93 procent van de 'verkoopcijfers' door streams en 0,07 procent door daadwerkelijke verkoop.(ANP/WK)