Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte ontkent dat er van de inhoud van de computers die gestolen werden op haar kabinet geen backups bestaan.

Volgens de krant De Morgen hebben inbrekers maandagnacht ingebroken in de kabinetten van minister Inge Vervotte en staatssecretarissen Etienne Schouppe en Carl Devlies. De daders kenden de geheime toegangscodes. De boeven namen alle laptops mee die ze konden vinden. Volgens de krant zitten de kabinetten met de handen in het haar omdat er van de inhoud geen back-up bestaat.

Minister Vervotte weerlegt dat in een persbericht: "De it-dienst zorgde voor een vlekkeloze beveiliging van de data: interne documenten alsook alle e-mailverkeer worden steeds opgeslagen, beveiligd en gebackupt op een centrale server. Zonder toegang tot de server zijn deze gegevens niet toegankelijk. De centrale opslag op de beveiligde server zorgt ervoor dat de gegevens veilig bewaard bleven."

"Het is dan ook flagrant foute berichtgeving om te stellen dat er geen 'centrale backup zou zijn'", luidt het nog.

Bron: Belga

Minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Inge Vervotte ontkent dat er van de inhoud van de computers die gestolen werden op haar kabinet geen backups bestaan. Volgens de krant De Morgen hebben inbrekers maandagnacht ingebroken in de kabinetten van minister Inge Vervotte en staatssecretarissen Etienne Schouppe en Carl Devlies. De daders kenden de geheime toegangscodes. De boeven namen alle laptops mee die ze konden vinden. Volgens de krant zitten de kabinetten met de handen in het haar omdat er van de inhoud geen back-up bestaat. Minister Vervotte weerlegt dat in een persbericht: "De it-dienst zorgde voor een vlekkeloze beveiliging van de data: interne documenten alsook alle e-mailverkeer worden steeds opgeslagen, beveiligd en gebackupt op een centrale server. Zonder toegang tot de server zijn deze gegevens niet toegankelijk. De centrale opslag op de beveiligde server zorgt ervoor dat de gegevens veilig bewaard bleven." "Het is dan ook flagrant foute berichtgeving om te stellen dat er geen 'centrale backup zou zijn'", luidt het nog. Bron: Belga