2008 was geen grand cru jaar. We kregen met Vincent Van Quickenborne een eerste ict-minister die trekt en sleurt om de concurrentie te laten spelen, maar in de praktijk blijft Belgacom alomheersend en dominant. Didier Bellens blijft ook en haalt bovendien enkele topmannen weg bij de tegenspelers. Meer nog, hij mag zelfs Scarlet overnemen.

Met de verkoop van Tele Atlas aan de Nederlanders verliest België alweer toptechnologische kennis. De automatisering van de douane is een afknapper, het ict-contract voor het Waals Gewest wordt uiteindelijk opgezegd en justitie probeert na het Phenix-debacle het tij te keren met Cheops. Bonne chance. De financiële crisis drukt bovendien het frêle optimisme. Ontslagen volgen snel. Alleen al bij EDS België zijn het er meer dan 250 als gevolg van de overname door HP. "Kan ook de stem van de klant gehoord worden bij fusiegesprekken?" vroeg de cio van de Vlaamse Gemeenschap zich af.

Het voorbije jaar ritste Oracle Bea aan zijn degen. Real Software nam Dolmen over. Cegeka ging voor MSP en IT Omni. Helios IT werd ingepalmd door het Noorse Norriq. En dat is nog maar een aanzet tot de tsunami die ons volgend jaar te wachten staat. Want ook 2009 wordt geen grand cru jaar. Het wordt een 'cru' jaar, grapte een headhunter schamper tijdens één van de vele recepties die nog in het budget van 2008 ingeschreven waren. Of er in 2009 ook minder gevierd zal worden, is niet duidelijk. Noteer alvast onze jaarlijkse Data News Awards op 29 april. Het wordt de tiende uitgave in een jaar dat Data News zijn 30 jaar bestaan viert. Dat mag met de nodige luister. Ook voor u.

De redactie van Data News wenst u en al wie u liefhebt, een gezellige kerst en een gelukkig nieuwjaar.

2008 was geen grand cru jaar. We kregen met Vincent Van Quickenborne een eerste ict-minister die trekt en sleurt om de concurrentie te laten spelen, maar in de praktijk blijft Belgacom alomheersend en dominant. Didier Bellens blijft ook en haalt bovendien enkele topmannen weg bij de tegenspelers. Meer nog, hij mag zelfs Scarlet overnemen. Met de verkoop van Tele Atlas aan de Nederlanders verliest België alweer toptechnologische kennis. De automatisering van de douane is een afknapper, het ict-contract voor het Waals Gewest wordt uiteindelijk opgezegd en justitie probeert na het Phenix-debacle het tij te keren met Cheops. Bonne chance. De financiële crisis drukt bovendien het frêle optimisme. Ontslagen volgen snel. Alleen al bij EDS België zijn het er meer dan 250 als gevolg van de overname door HP. "Kan ook de stem van de klant gehoord worden bij fusiegesprekken?" vroeg de cio van de Vlaamse Gemeenschap zich af. Het voorbije jaar ritste Oracle Bea aan zijn degen. Real Software nam Dolmen over. Cegeka ging voor MSP en IT Omni. Helios IT werd ingepalmd door het Noorse Norriq. En dat is nog maar een aanzet tot de tsunami die ons volgend jaar te wachten staat. Want ook 2009 wordt geen grand cru jaar. Het wordt een 'cru' jaar, grapte een headhunter schamper tijdens één van de vele recepties die nog in het budget van 2008 ingeschreven waren. Of er in 2009 ook minder gevierd zal worden, is niet duidelijk. Noteer alvast onze jaarlijkse Data News Awards op 29 april. Het wordt de tiende uitgave in een jaar dat Data News zijn 30 jaar bestaan viert. Dat mag met de nodige luister. Ook voor u. De redactie van Data News wenst u en al wie u liefhebt, een gezellige kerst en een gelukkig nieuwjaar.