Het is niet meer mogelijk om voorvertoningen van Instagram-foto's te bekijken op Twitter. Om een foto te kunnen zien, moeten gebruikers dus een link volgen die leidt naar de eigen website van Instagram.

Vorige week zette Instagram al een eerste stap in deze richting, door foto's enkel nog in lagere kwaliteit te tonen in de Twitter-tijdslijn. "We willen dat mensen onze foto's op ons eigen platform bekijken", legde CEO Kevin Systrom toen uit tijdens LeWeb. Nu worden er dus helemaal geen Instagram-foto's meer vertoond op Twitter. Het blijft wel mogelijk om Instagram-beelden te tweeten, maar om die te kunnen bekijken, moet je op Instagram.com zijn.

De geruchten dat het verwijderen van de Twitter-integratie een gevolg is van de overname van Instagram door Facebook, wuift Kevin Systrom weg: "Het is een logische stap. We willen gewoon de controle over onze content behouden. Dat is bij Twitter niet anders, toch?"

Naar verluidt ontwikkelt Twitter momenteel een eigen filtermogelijkheid voor foto's, zodat gemaakte beelden meteen bewerkt kunnen worden binnenin de mobiele Twitter-apps. Deze functie zou nog voor de komende feestdagen uitgerold worden.

Het is niet meer mogelijk om voorvertoningen van Instagram-foto's te bekijken op Twitter. Om een foto te kunnen zien, moeten gebruikers dus een link volgen die leidt naar de eigen website van Instagram. Vorige week zette Instagram al een eerste stap in deze richting, door foto's enkel nog in lagere kwaliteit te tonen in de Twitter-tijdslijn. "We willen dat mensen onze foto's op ons eigen platform bekijken", legde CEO Kevin Systrom toen uit tijdens LeWeb. Nu worden er dus helemaal geen Instagram-foto's meer vertoond op Twitter. Het blijft wel mogelijk om Instagram-beelden te tweeten, maar om die te kunnen bekijken, moet je op Instagram.com zijn. De geruchten dat het verwijderen van de Twitter-integratie een gevolg is van de overname van Instagram door Facebook, wuift Kevin Systrom weg: "Het is een logische stap. We willen gewoon de controle over onze content behouden. Dat is bij Twitter niet anders, toch?" Naar verluidt ontwikkelt Twitter momenteel een eigen filtermogelijkheid voor foto's, zodat gemaakte beelden meteen bewerkt kunnen worden binnenin de mobiele Twitter-apps. Deze functie zou nog voor de komende feestdagen uitgerold worden.