De Olympische spelen zullen het internetverkeer voor Britse bedrijven niet beperken, meent de Britse regering.

In februari van dit jaar adviseerde de Britse overheid de bedrijven nog om maatregelen te nemen tegen mogelijke verstoringen van het internet of door isp's opgelegde download-limieten, als gevolg van een mogelijke overbelasting van de internetinfrastructuur door de Olympische spelen. De isp's zouden eventueel beperkingen opleggen om alle klanten toch te verzekeren van een dienstverlening.

De BBC meldt nu dat de Britse overheid er van overtuigd is dat de netwerkbeheerders ondertussen de nodige maatregelen hebben genomen om dergelijke problemen te voorkomen. "Vandaag geloven we niet dat tijdens de Olympisch spelen er een impact zal zijn op de Britse internet infrastructuur," aldus een woordvoerder van de overheid. Wel worden bedrijven aangeraden toch nog even contact op te nemen met hun isp, met het oog op de mogelijke debieten in de bedrijven zelf. Immers, als verscheidene werknemers tegelijk materiaal gaan streamen...

Telecomreus BT verklaart op zijn beurt een grondige capaciteitsplanning te hebben uitgevoerd, met onder meer een studie van het internetverkeer tijdens het recente prinselijk huwelijk. "Op basis hiervan werd een capaciteitsmodel van de kernbreedbandnetwerken gecreëerd, gekoppeld aan een aantal vervoegde investeringen en capaciteitsverhogingen, om de verwachte hogere vraag aan te kunnen", aldus BT.

De federatie van kleine bedrijven heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog meer inspanningen op dit gebied te vragen, omdat heel wat bedrijven, ook in stedelijke agglomeraties nu al ontevreden zijn met de snelheid van hun breedbandconnectie.

Niet immuun tegen cyberaanvallen

Overigens sluit de overheid niet uit dat de Spelen toch het slachtoffer van cyberaanvallen kunnen zijn. Daarbij wordt verwezen naar de miljoenen cyberincidenten die tijdens de Spelen in Peling werden genoteerd, evenals de voortdurende aanvallen die de netwerken van de overheid te verduren hebben. Om het hoofd te beiden aan onder meer 'denial of service' aanvallen werd gekozen voor een gedistribueerde structuur van de websites, en om kritieke systemen in een geïsoleerd Olympisch netwerk onder te brengen. Voorts werden een aantal 'worst case'-scenario's opgesteld, die door een team van ca. 100 personen als aanvallers worden 'getest'.

De Olympische spelen zullen het internetverkeer voor Britse bedrijven niet beperken, meent de Britse regering. In februari van dit jaar adviseerde de Britse overheid de bedrijven nog om maatregelen te nemen tegen mogelijke verstoringen van het internet of door isp's opgelegde download-limieten, als gevolg van een mogelijke overbelasting van de internetinfrastructuur door de Olympische spelen. De isp's zouden eventueel beperkingen opleggen om alle klanten toch te verzekeren van een dienstverlening. De BBC meldt nu dat de Britse overheid er van overtuigd is dat de netwerkbeheerders ondertussen de nodige maatregelen hebben genomen om dergelijke problemen te voorkomen. "Vandaag geloven we niet dat tijdens de Olympisch spelen er een impact zal zijn op de Britse internet infrastructuur," aldus een woordvoerder van de overheid. Wel worden bedrijven aangeraden toch nog even contact op te nemen met hun isp, met het oog op de mogelijke debieten in de bedrijven zelf. Immers, als verscheidene werknemers tegelijk materiaal gaan streamen... Telecomreus BT verklaart op zijn beurt een grondige capaciteitsplanning te hebben uitgevoerd, met onder meer een studie van het internetverkeer tijdens het recente prinselijk huwelijk. "Op basis hiervan werd een capaciteitsmodel van de kernbreedbandnetwerken gecreëerd, gekoppeld aan een aantal vervoegde investeringen en capaciteitsverhogingen, om de verwachte hogere vraag aan te kunnen", aldus BT. De federatie van kleine bedrijven heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om nog meer inspanningen op dit gebied te vragen, omdat heel wat bedrijven, ook in stedelijke agglomeraties nu al ontevreden zijn met de snelheid van hun breedbandconnectie.Niet immuun tegen cyberaanvallen Overigens sluit de overheid niet uit dat de Spelen toch het slachtoffer van cyberaanvallen kunnen zijn. Daarbij wordt verwezen naar de miljoenen cyberincidenten die tijdens de Spelen in Peling werden genoteerd, evenals de voortdurende aanvallen die de netwerken van de overheid te verduren hebben. Om het hoofd te beiden aan onder meer 'denial of service' aanvallen werd gekozen voor een gedistribueerde structuur van de websites, en om kritieke systemen in een geïsoleerd Olympisch netwerk onder te brengen. Voorts werden een aantal 'worst case'-scenario's opgesteld, die door een team van ca. 100 personen als aanvallers worden 'getest'.