Communiceren doe je met je tafelgenoot, meent een restaurateur uit Los Angeles. Laat je mobiele toestellen achter bij de deur en hij geeft je 5 procent korting op de rekening.

Volgens radiostation KPCC biedt Mark Gold, eigenaar en chef kok van het restaurant Eva uit Los Angeles, aan klanten die hun mobiele toestellen bij de deur achterlaten een korting op de rekening. "Het is niet zozeer een kwestie van personen die andere klanten storen", aldus Gold. "Eva is als 'thuis' en we willen een thuisomgeving creëren, en mensen elkaar weer laten ontmoeten [...] zonder de afleiding van een telefoon." Daarmee wil hij de trend tegengaan waarbij mensen veeleer met derden in de rest van het land praten dan met hun tafelgenoten, of zich als 'food paparazzi' gedragen die foto's van hun bord maken en over elke hap een commentaar uitsturen...

Met zijn initiatief staat Gold niet alleen. Zo werd eerder dit jaar een spelletje gecreëerd - Phone Stack - waarbij alle mobiele telefoons in het midden van de tafel worden gelegd. De eerste die om welke reden dan ook zijn of haar telefoon vastgrijpt, moet de rekening betalen.

De reacties op het initiatief van Gold zijn schier unaniem positief, met reacties van 'schuldigen' zoals iemand die bekent dat hij tijdens een etentje met zijn dochter Angry Birds aan het spelen was.

Volgens Mark Gold zou ongeveer de helft van zijn klanten op het aanbod ingaan.

Communiceren doe je met je tafelgenoot, meent een restaurateur uit Los Angeles. Laat je mobiele toestellen achter bij de deur en hij geeft je 5 procent korting op de rekening. Volgens radiostation KPCC biedt Mark Gold, eigenaar en chef kok van het restaurant Eva uit Los Angeles, aan klanten die hun mobiele toestellen bij de deur achterlaten een korting op de rekening. "Het is niet zozeer een kwestie van personen die andere klanten storen", aldus Gold. "Eva is als 'thuis' en we willen een thuisomgeving creëren, en mensen elkaar weer laten ontmoeten [...] zonder de afleiding van een telefoon." Daarmee wil hij de trend tegengaan waarbij mensen veeleer met derden in de rest van het land praten dan met hun tafelgenoten, of zich als 'food paparazzi' gedragen die foto's van hun bord maken en over elke hap een commentaar uitsturen... Met zijn initiatief staat Gold niet alleen. Zo werd eerder dit jaar een spelletje gecreëerd - Phone Stack - waarbij alle mobiele telefoons in het midden van de tafel worden gelegd. De eerste die om welke reden dan ook zijn of haar telefoon vastgrijpt, moet de rekening betalen. De reacties op het initiatief van Gold zijn schier unaniem positief, met reacties van 'schuldigen' zoals iemand die bekent dat hij tijdens een etentje met zijn dochter Angry Birds aan het spelen was. Volgens Mark Gold zou ongeveer de helft van zijn klanten op het aanbod ingaan.