Twee weken geleden kondigde Instagram aan dat het de weergave van de tijdlijn overhoop gaat gooien. Waar het eerst chronologisch de posts weergaf, verschuift dat naar een algoritme dat voor je zal bepalen wat je wel en niet wil zien, net als Facebook dat eigenaar is van het sociale netwerk. Overigens verdwijnen er geen posts uit de tijdlijn, ze worden enkel in een andere volgorde getoond.

De connectie die je hebt tot de persoon, het moment waarop de foto geplaatst is en de waarschijnlijkheid dat de gebruiker geïnteresseerd is in de foto worden dan belangrijk. Maar om ervoor te zorgen dat mensen je foto's op Instagram sneller en vaker zien, vragen veel gebruikers hun volgers om meldingen voor hun posts aan te zetten. Hierdoor krijg je bij ieder nieuw bericht een pushnotificatie en e-mail.

Maar wanneer je dit bij meerdere mensen doet die regelmatig posten, wordt je mailbox al snel overstroomd met meldingen en wordt je gek van de pushnotificaties die binnenstromen. Bovendien is het vooralsnog niet nodig om dit te doen, omdat Instagram de verandering nog helemaal niet doorgevoerd heeft.

Dit zal 'in de komende maanden gebeuren', meldde het bedrijf. De wijziging wordt eerst uitvoerig getest en het bedrijf belooft naar de feedback van de gebruikers te luisteren en zeker te zeggen wanneer de veranderingen écht voor iedereen doorgevoerd worden.

.
© .

(WK)

Twee weken geleden kondigde Instagram aan dat het de weergave van de tijdlijn overhoop gaat gooien. Waar het eerst chronologisch de posts weergaf, verschuift dat naar een algoritme dat voor je zal bepalen wat je wel en niet wil zien, net als Facebook dat eigenaar is van het sociale netwerk. Overigens verdwijnen er geen posts uit de tijdlijn, ze worden enkel in een andere volgorde getoond.De connectie die je hebt tot de persoon, het moment waarop de foto geplaatst is en de waarschijnlijkheid dat de gebruiker geïnteresseerd is in de foto worden dan belangrijk. Maar om ervoor te zorgen dat mensen je foto's op Instagram sneller en vaker zien, vragen veel gebruikers hun volgers om meldingen voor hun posts aan te zetten. Hierdoor krijg je bij ieder nieuw bericht een pushnotificatie en e-mail.Maar wanneer je dit bij meerdere mensen doet die regelmatig posten, wordt je mailbox al snel overstroomd met meldingen en wordt je gek van de pushnotificaties die binnenstromen. Bovendien is het vooralsnog niet nodig om dit te doen, omdat Instagram de verandering nog helemaal niet doorgevoerd heeft. Dit zal 'in de komende maanden gebeuren', meldde het bedrijf. De wijziging wordt eerst uitvoerig getest en het bedrijf belooft naar de feedback van de gebruikers te luisteren en zeker te zeggen wanneer de veranderingen écht voor iedereen doorgevoerd worden.(WK)