Gouverneur Andrew Cuomo van New York benaderde software-ontwikkelaar Niantic om te helpen beletten dat zedendelinquenten het spelletje nog kunnen spelen. Bij Pokemon Go is het de bedoeling virtuele Pokemon-figuren te zoeken in de echte wereld.

De autoriteiten in New York voerden een onderzoek uit naar het spel en kwamen vrijdag met de resultaten schrijft Mashable. Populaire gebieden voor het spel, als 'pokéstops' en 'gyms', bevonden zich vaak in de buurt van de huizen van geregistreerde zedendelinquenten. Van de 100 adressen van zedendelinqueten bevonden er 73 zich binnen de radius van een half blok van aan Pokémon GO gerelateerde activiteiten.

Volgens de autoriteiten kunnen zedendelinquenten door het spel zien waar kinderen zich ophouden, of kunnen zij kinderen naar een onveilige plek lokken. Ze zouden namelijk een 'lure' in kunnen stellen op een bepaalde plek, zodat daar meer Pokémon op af komen. Gebruikers van het spel kunnen zien waar zo'n lure zich bevindt en lopen daarheen om Pokémon te verzamelen. Hier zouden zedendelinquenten volgens Cuomo misbruik van kunnen maken.

(ANP/WK)

Gouverneur Andrew Cuomo van New York benaderde software-ontwikkelaar Niantic om te helpen beletten dat zedendelinquenten het spelletje nog kunnen spelen. Bij Pokemon Go is het de bedoeling virtuele Pokemon-figuren te zoeken in de echte wereld.De autoriteiten in New York voerden een onderzoek uit naar het spel en kwamen vrijdag met de resultaten schrijft Mashable. Populaire gebieden voor het spel, als 'pokéstops' en 'gyms', bevonden zich vaak in de buurt van de huizen van geregistreerde zedendelinquenten. Van de 100 adressen van zedendelinqueten bevonden er 73 zich binnen de radius van een half blok van aan Pokémon GO gerelateerde activiteiten.Volgens de autoriteiten kunnen zedendelinquenten door het spel zien waar kinderen zich ophouden, of kunnen zij kinderen naar een onveilige plek lokken. Ze zouden namelijk een 'lure' in kunnen stellen op een bepaalde plek, zodat daar meer Pokémon op af komen. Gebruikers van het spel kunnen zien waar zo'n lure zich bevindt en lopen daarheen om Pokémon te verzamelen. Hier zouden zedendelinquenten volgens Cuomo misbruik van kunnen maken.(ANP/WK)