Computerfabrikant Lenovo - leverancier van de it-infrastructuur voor de Olympische Spelen in Peking volgend jaar - wil geen Windows Vista en WiFi inzetten. Het bedrijf houdt het liever op het veiligere en stabielere Windows XP.

Op een persconferentie in Peking verklaarde Lenovo-topman Yang Yuanqing dat 'de Olympische Spelen niet het juiste moment zijn om nieuwe technologie in te zetten'. Omdat bij zo'n groot en belangrijk mega-evenement de stabiliteit prioritair is, houdt Lenovo het bij computers met Windows XP en bekabelde netwerken. WiFi zou te veel veiligheidsrisico's met zich meebrengen.

Ondertussen heeft Lenovo al aardig wat materiaal geleverd aan de organisatie: 12.000 desktop-pc's, 800 laptops, 700 servers en 2.000 printers. Daar komen nog 5.000 pc's bovenop die voornamelijk voor de atleten zelf bestemd zijn. Deze computers die in de Internet Lounge zullen geplaatst worden, zullen overigens wél Windows Vista draaien.

Computerfabrikant Lenovo - leverancier van de it-infrastructuur voor de Olympische Spelen in Peking volgend jaar - wil geen Windows Vista en WiFi inzetten. Het bedrijf houdt het liever op het veiligere en stabielere Windows XP. Op een persconferentie in Peking verklaarde Lenovo-topman Yang Yuanqing dat 'de Olympische Spelen niet het juiste moment zijn om nieuwe technologie in te zetten'. Omdat bij zo'n groot en belangrijk mega-evenement de stabiliteit prioritair is, houdt Lenovo het bij computers met Windows XP en bekabelde netwerken. WiFi zou te veel veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Ondertussen heeft Lenovo al aardig wat materiaal geleverd aan de organisatie: 12.000 desktop-pc's, 800 laptops, 700 servers en 2.000 printers. Daar komen nog 5.000 pc's bovenop die voornamelijk voor de atleten zelf bestemd zijn. Deze computers die in de Internet Lounge zullen geplaatst worden, zullen overigens wél Windows Vista draaien.