Het aantal van 25 werknemers van France Telecom die sinds begin 2008 zelfmoord pleegden, is niet uitzonderlijk hoog. Dat heeft Rene Padieu, het hoofd van het ethisch comité van het Franse instituut voor de statistiek, gezegd.

De 25 zelfmoorden bij France Telecom zorgden voor een schokgolf in de Franse media, met vakbonden die het zelfmoordenaantal toeschreven aan het herstructureringsprogramma van het bedrijf en aan de manier waarop France Telecom met zijn werknemers omgaat.

"Bij France Telecom plegen minder mensen zelfmoord dan elders", aldus Padieu. Volgens hem pleegden in 2007 op 100.000 mensen tussen 20 en 60 jaar er 19,6 zelfmoord in Frankrijk. Hij berekende dat het aantal bij France Telecom, dat ongeveer 100.000 mensen tewerkstelt, op ongeveer 15 per jaar ligt.

"Er is geen 'zelfmoordgolf' bij France Telecom", aldus Padieu. "Het is betreurenswaardig dat de menselijke drama's die de zelfmoorden zijn... gebruikt worden in het conflict tussen management en werknemers. Ik vind het beschamend." Of hoe de controverse rond dit dossier blijft aanhouden...

Bron: Belga

Het aantal van 25 werknemers van France Telecom die sinds begin 2008 zelfmoord pleegden, is niet uitzonderlijk hoog. Dat heeft Rene Padieu, het hoofd van het ethisch comité van het Franse instituut voor de statistiek, gezegd. De 25 zelfmoorden bij France Telecom zorgden voor een schokgolf in de Franse media, met vakbonden die het zelfmoordenaantal toeschreven aan het herstructureringsprogramma van het bedrijf en aan de manier waarop France Telecom met zijn werknemers omgaat. "Bij France Telecom plegen minder mensen zelfmoord dan elders", aldus Padieu. Volgens hem pleegden in 2007 op 100.000 mensen tussen 20 en 60 jaar er 19,6 zelfmoord in Frankrijk. Hij berekende dat het aantal bij France Telecom, dat ongeveer 100.000 mensen tewerkstelt, op ongeveer 15 per jaar ligt. "Er is geen 'zelfmoordgolf' bij France Telecom", aldus Padieu. "Het is betreurenswaardig dat de menselijke drama's die de zelfmoorden zijn... gebruikt worden in het conflict tussen management en werknemers. Ik vind het beschamend." Of hoe de controverse rond dit dossier blijft aanhouden... Bron: Belga