De Belg Geert Van Peteghem (41) verlaat zijn functie als algemeen directeur van EMC. Hij krijgt de rol van director global services voor Noord-Europa.

De regio Noord-Europa omvat de Benelux, Scandinavië, de Baltische staten en Zwitserland. Van Peteghem moet in zijn nieuwe functie klanten helpen migreren van dataopslag naar convergerende infrastructuur, cloud en big data-diensten en -oplossingen.

Van Peteghem startte zijn carrière bij EMC 10 jaar geleden als partner sales manager voor Noord-Europa. In 2006 werd hij benoemd tot algemeen directeur Belux. Onder zijn leiding groeide de verkoop van zijn filiaal met 50 procent en werden de directe en indirecte distributiekanalen uitgebouwd. Voor zijn komst naar EMC was Geert Van Peteghem Business Development Manager bij Parametric Technology Corporation (leverancier van product lifecycle managementoplossingen). Daarvoor werkte hij als verkoper bij de foto- en multimedia groep Spector Photo. Van Peteghem heeft een licentiaatsdiploma in communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent en een Master in Marketing Management van de Vlerick Leuven Gent Management School.

Met zijn promotie lijkt Van Peteghem wel het traditionele carrièrepad te volgen van Belgen bij EMC. Eerder schoven onder meer Philippe Gosseye, Dirk Hoorelbeke, Kathleen De Bondt, Bruno Borremans en Willem Hendrickx al door naar het Europese niveau.

De Belg Geert Van Peteghem (41) verlaat zijn functie als algemeen directeur van EMC. Hij krijgt de rol van director global services voor Noord-Europa. De regio Noord-Europa omvat de Benelux, Scandinavië, de Baltische staten en Zwitserland. Van Peteghem moet in zijn nieuwe functie klanten helpen migreren van dataopslag naar convergerende infrastructuur, cloud en big data-diensten en -oplossingen. Van Peteghem startte zijn carrière bij EMC 10 jaar geleden als partner sales manager voor Noord-Europa. In 2006 werd hij benoemd tot algemeen directeur Belux. Onder zijn leiding groeide de verkoop van zijn filiaal met 50 procent en werden de directe en indirecte distributiekanalen uitgebouwd. Voor zijn komst naar EMC was Geert Van Peteghem Business Development Manager bij Parametric Technology Corporation (leverancier van product lifecycle managementoplossingen). Daarvoor werkte hij als verkoper bij de foto- en multimedia groep Spector Photo. Van Peteghem heeft een licentiaatsdiploma in communicatiewetenschappen van de Universiteit Gent en een Master in Marketing Management van de Vlerick Leuven Gent Management School. Met zijn promotie lijkt Van Peteghem wel het traditionele carrièrepad te volgen van Belgen bij EMC. Eerder schoven onder meer Philippe Gosseye, Dirk Hoorelbeke, Kathleen De Bondt, Bruno Borremans en Willem Hendrickx al door naar het Europese niveau.