Bij zo'n 20.000 Belgen die vorige week in Frankrijk geld afhaalden, is het bedrag twee keer van hun rekening gegaan. De fout is intussen rechtgezet.

Alle 20.000 gedupeerden - verspreid over alle Belgische banken - haalden tussen 31 juli en 8 augustus geld af in Frankrijk met hun Maestrokaart. Atos Worldline, de beheerder van het Belgische betaalverkeer, zegt dat de fout duidelijk bij de Franse beheerder lag.

Jean-Michel Dasnoy, woordvoerder bij Atos Worldline, zegt verder dat de vergissing ondertussen al rechtgezet is. Atos Worline kreeg gisteren vanuit Frankrijk een bestand met de terugboekingen. Alle gedupeerden zouden vandaag moeten merken dat het dubbel geboekte bedrag reeds terug gestort is.

Volgens statistieken van Atos Worldline, die de kranten van Corelio vandaag publiceren, halen Belgen in het buitenland gemiddeld 132 euro af per verrichting. Het gaat dus ongeveer om een totale som van 2.640.000 euro. Behalve Belgen zijn er ook veel gedupeerde Fransen. Over de omvang van de fout in Frankrijk bestaat nog geen duidelijkheid.

Bij zo'n 20.000 Belgen die vorige week in Frankrijk geld afhaalden, is het bedrag twee keer van hun rekening gegaan. De fout is intussen rechtgezet. Alle 20.000 gedupeerden - verspreid over alle Belgische banken - haalden tussen 31 juli en 8 augustus geld af in Frankrijk met hun Maestrokaart. Atos Worldline, de beheerder van het Belgische betaalverkeer, zegt dat de fout duidelijk bij de Franse beheerder lag. Jean-Michel Dasnoy, woordvoerder bij Atos Worldline, zegt verder dat de vergissing ondertussen al rechtgezet is. Atos Worline kreeg gisteren vanuit Frankrijk een bestand met de terugboekingen. Alle gedupeerden zouden vandaag moeten merken dat het dubbel geboekte bedrag reeds terug gestort is. Volgens statistieken van Atos Worldline, die de kranten van Corelio vandaag publiceren, halen Belgen in het buitenland gemiddeld 132 euro af per verrichting. Het gaat dus ongeveer om een totale som van 2.640.000 euro. Behalve Belgen zijn er ook veel gedupeerde Fransen. Over de omvang van de fout in Frankrijk bestaat nog geen duidelijkheid.