Op WPCentral, een onofficiële site met nieuws over Windows Phones, is een foto opgedoken van een groot Nokia Lumia-toestel dat het midden lijkt te houden tussen een smartphone en een tablet. Vermoedelijk gaat het om de Lumia 1520: een phablet met een scherm van 6 inch.

Volgens de geruchten draait het toestel op Windows Phone 8 GDR3, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft die 1080p-schermen ondersteunt. Voorts zou de Lumia 1520 beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800 processor met vier kernen en een kloksnelheid van 2,3 GHz, alsook een Adreno 330-gpu.

De smartphone wordt dit najaar nog verwacht.

Onlangs raakte bekend dat Nokia mogelijk ook een eerste eigen tablet op de markt gaat brengen, die het Windows RT-besturingssysteem hanteert.

Op WPCentral, een onofficiële site met nieuws over Windows Phones, is een foto opgedoken van een groot Nokia Lumia-toestel dat het midden lijkt te houden tussen een smartphone en een tablet. Vermoedelijk gaat het om de Lumia 1520: een phablet met een scherm van 6 inch. Volgens de geruchten draait het toestel op Windows Phone 8 GDR3, een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Microsoft die 1080p-schermen ondersteunt. Voorts zou de Lumia 1520 beschikken over een Qualcomm Snapdragon 800 processor met vier kernen en een kloksnelheid van 2,3 GHz, alsook een Adreno 330-gpu. De smartphone wordt dit najaar nog verwacht. Onlangs raakte bekend dat Nokia mogelijk ook een eerste eigen tablet op de markt gaat brengen, die het Windows RT-besturingssysteem hanteert.