Microsoft kondigde de verrijzenis van het startmenu in Windows zelf al aan, maar het was nog niet in volle glorie te gebruiken in de Windows 8.1-update die op 8 april verscheen.

In de te verschijnen Windows-versie - een update van Windows 8.1 dan wel Windows 8.2 of Windows 9 - zal er wel weer plaats zijn voor het startmenu.

Het nieuwe startmenu lijkt een hybride te worden tussen hetgene dat we kennen van Windows 7 en het startscherm met Live Tiles uit Windows 8. Als de gelekte afbeelding - die verschenen is op het forum My Digital Life en die volgens de site Neowin uit een legitieme testversie van Windows lijkt te komen - accuraat is natuurlijk, en niet zomaar een Photoshop-werkje is.

Van de volgende versie van Windows, met als codenaam 'Treshold', wordt in het najaar een publieke preview verwacht. Een volwaardige lancering zou voor april volgend jaar zijn.

Microsoft kondigde de verrijzenis van het startmenu in Windows zelf al aan, maar het was nog niet in volle glorie te gebruiken in de Windows 8.1-update die op 8 april verscheen. In de te verschijnen Windows-versie - een update van Windows 8.1 dan wel Windows 8.2 of Windows 9 - zal er wel weer plaats zijn voor het startmenu. Het nieuwe startmenu lijkt een hybride te worden tussen hetgene dat we kennen van Windows 7 en het startscherm met Live Tiles uit Windows 8. Als de gelekte afbeelding - die verschenen is op het forum My Digital Life en die volgens de site Neowin uit een legitieme testversie van Windows lijkt te komen - accuraat is natuurlijk, en niet zomaar een Photoshop-werkje is. Van de volgende versie van Windows, met als codenaam 'Treshold', wordt in het najaar een publieke preview verwacht. Een volwaardige lancering zou voor april volgend jaar zijn.