Omdat de voorbije twee jaar verschillende interne mails van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en technologie (IWT) naar de pers zijn gelekt, moeten de ruim 100 Vlaamse ambtenaren van de dienst een "confidentialiteitsclausule" tekenen. Dat schrijven De Tijd en Het Belang van Limburg woensdag.

Administrateur-generaal Veerle Lories van het IWT stuurde vorige donderdag een mail naar haar 100 medewerkers. Daarin staat dat die binnenkort een confidentialiteitsclausule moeten ondertekenen. "Iedereen moet de nodige zorg hebben bij het omgaan van interne informatie", luidt het.

Dat ambtenaren vertrouwelijk omgaan met bedrijfsinformatie en innovatiedossiers, spreekt voor zich. Verschillende bronnen weten echter dat de clausule het gevolg is van enkele perslekken, vooral naar Het Belang van Limburg en De Tijd.

De mail over de confidentialiteitsclausule zorgt voor ongerustheid bij het personeel. Zo doen de IWT-adviseurs vaak een beroep op externe deskundigen. Zij vrezen nu dat het uitwisselen van bepaalde informatie met deze externe experts in strijd is met de clausule, en eigenlijk een grond voor ontslag zou kunnen zijn.

In haar antwoord op vragen van Vlaams parlementslid Lode Vereeck (LDD), wijt voogdijminister Ingrid Lieten (sp.a) die ontevredenheid aan grote veranderingen die op het agentschap werden doorgevoerd.

Volgens Vereeck zit de frustratie dieper. "Als de IWT-directie en Lieten de lekken willen stoppen, moeten ze in eerste instantie gaan voor voldoende middelen en meer transparantie. Enkel een beter beheer kan de frustratie wegnemen", zegt de LDD'er.

Bron: Belga

Omdat de voorbije twee jaar verschillende interne mails van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en technologie (IWT) naar de pers zijn gelekt, moeten de ruim 100 Vlaamse ambtenaren van de dienst een "confidentialiteitsclausule" tekenen. Dat schrijven De Tijd en Het Belang van Limburg woensdag.Administrateur-generaal Veerle Lories van het IWT stuurde vorige donderdag een mail naar haar 100 medewerkers. Daarin staat dat die binnenkort een confidentialiteitsclausule moeten ondertekenen. "Iedereen moet de nodige zorg hebben bij het omgaan van interne informatie", luidt het.Dat ambtenaren vertrouwelijk omgaan met bedrijfsinformatie en innovatiedossiers, spreekt voor zich. Verschillende bronnen weten echter dat de clausule het gevolg is van enkele perslekken, vooral naar Het Belang van Limburg en De Tijd.De mail over de confidentialiteitsclausule zorgt voor ongerustheid bij het personeel. Zo doen de IWT-adviseurs vaak een beroep op externe deskundigen. Zij vrezen nu dat het uitwisselen van bepaalde informatie met deze externe experts in strijd is met de clausule, en eigenlijk een grond voor ontslag zou kunnen zijn.In haar antwoord op vragen van Vlaams parlementslid Lode Vereeck (LDD), wijt voogdijminister Ingrid Lieten (sp.a) die ontevredenheid aan grote veranderingen die op het agentschap werden doorgevoerd.Volgens Vereeck zit de frustratie dieper. "Als de IWT-directie en Lieten de lekken willen stoppen, moeten ze in eerste instantie gaan voor voldoende middelen en meer transparantie. Enkel een beter beheer kan de frustratie wegnemen", zegt de LDD'er.Bron: Belga