Inwoners van Kalmthout en toeristen die de gemeente willen bezoeken, kunnen sinds deze week een app downloaden op hun iPhone. Een versie voor Android volgt later.

Voor de gemeente Kalmthout past het hebben van een eigen smartphone-applicatie in de uitrol van een nieuwe huisstijl. "Bij het ontwerp van de huisstijl werd duidelijk dat een eigen app hier perfect zou bij passen. We zijn wel een kleine gemeente, maar wel eentje die veel toeristen aantrekt", legt communicatiedeskundige Lies Uitdenhouwen uit.

In de app worden de toeristische trekpleisters in de verf gezet, net als een overzicht van logies, restaurants en cafés. Ook sportvoorzieningen worden in kaart gebracht. De app wil echter meer doen dan alleen maar informeren. Zo kunnen inwoners ook meldingen - inclusief foto's - doorsturen naar de gemeente over bijvoorbeeld een put in de weg, kapotte verkeersborden of sluikstorten.

Kalmthout bracht de app - voorlopig alleen nog in een iPhone-versie - in eigen beheer uit. Voor de technische uitwerking deed de gemeente beroep op Biz Bis dat ook tekende voor de nieuwe huisstijl. Een Android-versie zou eind mei al volgen. De gemeente treedt hiermee in de voetsporen van centrumsteden als Hasselt en Mechelen. Ook enkele kustgemeenten brachten eerder al een eigen smartphoneapplicatie uit.

Inwoners van Kalmthout en toeristen die de gemeente willen bezoeken, kunnen sinds deze week een app downloaden op hun iPhone. Een versie voor Android volgt later. Voor de gemeente Kalmthout past het hebben van een eigen smartphone-applicatie in de uitrol van een nieuwe huisstijl. "Bij het ontwerp van de huisstijl werd duidelijk dat een eigen app hier perfect zou bij passen. We zijn wel een kleine gemeente, maar wel eentje die veel toeristen aantrekt", legt communicatiedeskundige Lies Uitdenhouwen uit. In de app worden de toeristische trekpleisters in de verf gezet, net als een overzicht van logies, restaurants en cafés. Ook sportvoorzieningen worden in kaart gebracht. De app wil echter meer doen dan alleen maar informeren. Zo kunnen inwoners ook meldingen - inclusief foto's - doorsturen naar de gemeente over bijvoorbeeld een put in de weg, kapotte verkeersborden of sluikstorten. Kalmthout bracht de app - voorlopig alleen nog in een iPhone-versie - in eigen beheer uit. Voor de technische uitwerking deed de gemeente beroep op Biz Bis dat ook tekende voor de nieuwe huisstijl. Een Android-versie zou eind mei al volgen. De gemeente treedt hiermee in de voetsporen van centrumsteden als Hasselt en Mechelen. Ook enkele kustgemeenten brachten eerder al een eigen smartphoneapplicatie uit.