De gemeenten waar bij de verkiezingen van 2007 elektronisch gestemd werd, willen niet teruggrijpen naar potlood en papier.

Op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael hebben 192 van de 201 gemeenten die stemcomputers gebruikten laten weten dat ze op 7 juni 2009 ook gebruik willen maken van het elektronisch stemmen. De negen overige gemeenten hebben nog geen antwoord gestuurd.

Dewael had de 201 gemeenten in juli een brief gestuurd met de vraag of zij het elektronisch systeem willen verderzetten. Enkele dagen geleden hadden 192 gemeenten al positief geantwoord. De andere 9 gemeenten, Rijkevorsel, Merksplas, Grobbendonk, Vorst, Anderlecht, Seraing, Esneux, Luik en Durbuy, hebben nog niets laten weten en krijgen een herinnering in de bus.

Om de goede werking van het materiaal te verzekeren, heeft minister Dewael de administratie gevraagd controles uit te voeren. Twintig procent van het computerpark werd al getest. Afhankelijk van het type computer vertoonde 1,69 tot 3,96 procent van de computers gebreken. Die resultaten zijn normaal in vergelijking met de resultaten die sinds de invoering van het elektronisch stemmen jaarlijks verricht worden, zegt het kabinet-Dewael.

Bron: Belga

De gemeenten waar bij de verkiezingen van 2007 elektronisch gestemd werd, willen niet teruggrijpen naar potlood en papier. Op vraag van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael hebben 192 van de 201 gemeenten die stemcomputers gebruikten laten weten dat ze op 7 juni 2009 ook gebruik willen maken van het elektronisch stemmen. De negen overige gemeenten hebben nog geen antwoord gestuurd. Dewael had de 201 gemeenten in juli een brief gestuurd met de vraag of zij het elektronisch systeem willen verderzetten. Enkele dagen geleden hadden 192 gemeenten al positief geantwoord. De andere 9 gemeenten, Rijkevorsel, Merksplas, Grobbendonk, Vorst, Anderlecht, Seraing, Esneux, Luik en Durbuy, hebben nog niets laten weten en krijgen een herinnering in de bus. Om de goede werking van het materiaal te verzekeren, heeft minister Dewael de administratie gevraagd controles uit te voeren. Twintig procent van het computerpark werd al getest. Afhankelijk van het type computer vertoonde 1,69 tot 3,96 procent van de computers gebreken. Die resultaten zijn normaal in vergelijking met de resultaten die sinds de invoering van het elektronisch stemmen jaarlijks verricht worden, zegt het kabinet-Dewael. Bron: Belga