Zo'n 89 procent doet dat met een vingerafdruk of pincode, schrijft The Verge.

Apple maakte het cijfer bekend naar aanleiding van het encryptiedebat dat ontstond na de rechtszaak die de FBI tegen het technologiebedrijf begonnen was. De FBI wilde dat Apple zijn eigen systemen hackte, zodat de FBI bij de gegevens van de terrorist in San Bernardino vorig jaar kon. Die bezitten een iPhone 5C die de FBI zelf niet kon kraken, omdat hij vergrendeld was.

Dat 89 procent van de iPhone-eigenaars een code of vingerafdruk gebruikt, betekent dat er maar weinig mensen zijn die hun telefoon niet goed beveiligen. Wanneer deze manier van beveiliging aanstaat, betekent dit dat de gegevens bij de nieuwste versies van iOS op de telefoon automatisch versleuteld zijn.

U checkt uw smartphone 150 keer

Uit onderzoek uit 2013 bleek dat we 150 keer per dag naar onze smartphone kijken. Dat een iPhone 80 keer ontgrendeld wordt is dus niet vreemd. Wanneer er geen bericht is, ontgrendel je niet en veel berichten zijn al te lezen zonder te ontgrendelen.

Zo'n 89 procent doet dat met een vingerafdruk of pincode, schrijft The Verge. Apple maakte het cijfer bekend naar aanleiding van het encryptiedebat dat ontstond na de rechtszaak die de FBI tegen het technologiebedrijf begonnen was. De FBI wilde dat Apple zijn eigen systemen hackte, zodat de FBI bij de gegevens van de terrorist in San Bernardino vorig jaar kon. Die bezitten een iPhone 5C die de FBI zelf niet kon kraken, omdat hij vergrendeld was. Dat 89 procent van de iPhone-eigenaars een code of vingerafdruk gebruikt, betekent dat er maar weinig mensen zijn die hun telefoon niet goed beveiligen. Wanneer deze manier van beveiliging aanstaat, betekent dit dat de gegevens bij de nieuwste versies van iOS op de telefoon automatisch versleuteld zijn.U checkt uw smartphone 150 keerUit onderzoek uit 2013 bleek dat we 150 keer per dag naar onze smartphone kijken. Dat een iPhone 80 keer ontgrendeld wordt is dus niet vreemd. Wanneer er geen bericht is, ontgrendel je niet en veel berichten zijn al te lezen zonder te ontgrendelen.