Twee weken geleden gaven bij Devoteam België op één dag 11 mensen hun ontslag, los van eerdere vertrekkers in augustus en september.

"Hoewel het bedrijf traditioneel een vrij groot verloop kent, is dat vrij spectaculair", klinkt het bij de vakbonden. Een en ander heeft te maken met de mank lopende integratie van het in 2006 overgenomen opleidingsbedrijf Guidance. "Bij een fusie vertrekken altijd mensen, maar dat dat 2 jaar na datum gebeurt, wijst toch op een probleem."

De directie van Devoteam wilde de voorwaarden van de Guidance-mensen naar interne normen modelleren, maar dat stuitte op veel protest, waardoor die plannen onlangs gewoon zijn teruggedraaid. Duidelijkheid over een nieuw voorstel is er op het moment van schrijven nog niet.

Onvrede zou ook heersen over de soap rond aanslepende verhuisplannen, waarbij nog steeds niet duidelijk is naar waar. En dan is er nog het lot van Expanded Media, een opgekocht bedrijfje uit Leuven. Dat is geïntegreerd binnen Devoteam Telecom & Media, waaronder ook de overgenomen R&D van Nokia Siemens valt. Maar van het oorspronkelijke team blijft nog maar een handvol medewerkers over. Vaagheid over de taakverdeling zorgt ook hier voor wrevel en kopzorgen.

"Praten met de directie loopt stroef", wordt gezucht bij de bonden, maar acties zijn voorlopig geen optie. Bovendien is het besef dat er wat aan de knikker zit al doorgesijpeld tot bij de Franse directie van Devoteam. Enkele toplui, onder meer van HR, waren vorige week in Brussel voor overleg.

Twee weken geleden gaven bij Devoteam België op één dag 11 mensen hun ontslag, los van eerdere vertrekkers in augustus en september. "Hoewel het bedrijf traditioneel een vrij groot verloop kent, is dat vrij spectaculair", klinkt het bij de vakbonden. Een en ander heeft te maken met de mank lopende integratie van het in 2006 overgenomen opleidingsbedrijf Guidance. "Bij een fusie vertrekken altijd mensen, maar dat dat 2 jaar na datum gebeurt, wijst toch op een probleem." De directie van Devoteam wilde de voorwaarden van de Guidance-mensen naar interne normen modelleren, maar dat stuitte op veel protest, waardoor die plannen onlangs gewoon zijn teruggedraaid. Duidelijkheid over een nieuw voorstel is er op het moment van schrijven nog niet. Onvrede zou ook heersen over de soap rond aanslepende verhuisplannen, waarbij nog steeds niet duidelijk is naar waar. En dan is er nog het lot van Expanded Media, een opgekocht bedrijfje uit Leuven. Dat is geïntegreerd binnen Devoteam Telecom & Media, waaronder ook de overgenomen R&D van Nokia Siemens valt. Maar van het oorspronkelijke team blijft nog maar een handvol medewerkers over. Vaagheid over de taakverdeling zorgt ook hier voor wrevel en kopzorgen. "Praten met de directie loopt stroef", wordt gezucht bij de bonden, maar acties zijn voorlopig geen optie. Bovendien is het besef dat er wat aan de knikker zit al doorgesijpeld tot bij de Franse directie van Devoteam. Enkele toplui, onder meer van HR, waren vorige week in Brussel voor overleg.