Het relatief onbekende Amerikaanse bedrijf Genband uit Plano, Texas, heeft de voip softswitchen en media gateways van Nortel overgenomen. Investeerders in Genband zijn ondermeer Siemens en Intel.

Genband zelf is opgericht in '99 en is gespecialiseerd in ip-gateways en security-oplossingen voor vaste en mobiele netwerken. Zo is het sterk betrokken in de standaardisatie van de Femtocell technologie voor toekomstige mobiele breedbandnetwerken.

Met de overname van de carrier voip & application solutions van Nortel kan het beide platformen van media en voip-gateways combineren. Klanten van Genband zijn ondere andere het Amerikaanse AT&T en het Britse Cable & Wireless.

Het relatief onbekende Amerikaanse bedrijf Genband uit Plano, Texas, heeft de voip softswitchen en media gateways van Nortel overgenomen. Investeerders in Genband zijn ondermeer Siemens en Intel. Genband zelf is opgericht in '99 en is gespecialiseerd in ip-gateways en security-oplossingen voor vaste en mobiele netwerken. Zo is het sterk betrokken in de standaardisatie van de Femtocell technologie voor toekomstige mobiele breedbandnetwerken. Met de overname van de carrier voip & application solutions van Nortel kan het beide platformen van media en voip-gateways combineren. Klanten van Genband zijn ondere andere het Amerikaanse AT&T en het Britse Cable & Wireless.