De nieuwe auto's van GM zullen vanaf begin 2013 uitgerust zijn met Apple's 'persoonlijke assistent' Siri, waardoor ze hun iPhone hands- én eyes-free kunnen bedienen.

Bestuurders die in het bezit zijn van een iPhone 4S of 5 kunnen dankzij deze Eyes Free-functie onder meer sms'en, bellen en apps opstarten zonder dat ze daarvoor hun toestel ter hand moeten nemen. Alles gebeurt via stemcommando's.

De Siri-functie wordt begin 2013 ingebouwd in General Motors' nieuwe Chrevolets - de Spark, de Sonic LTZ en de Sonic RS. Eyes Free is ook compatibel met GM's eigen radio-apparatuur.

GM is de eerste van negen automobielfabrikanten die Apple's persoonlijke assistent Siri integreert in zijn nieuwe modellen. Ook BMW, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler en Honda gaan binnenkort aan de slag met de spraaktechnologie van Apple.

De nieuwe auto's van GM zullen vanaf begin 2013 uitgerust zijn met Apple's 'persoonlijke assistent' Siri, waardoor ze hun iPhone hands- én eyes-free kunnen bedienen. Bestuurders die in het bezit zijn van een iPhone 4S of 5 kunnen dankzij deze Eyes Free-functie onder meer sms'en, bellen en apps opstarten zonder dat ze daarvoor hun toestel ter hand moeten nemen. Alles gebeurt via stemcommando's. De Siri-functie wordt begin 2013 ingebouwd in General Motors' nieuwe Chrevolets - de Spark, de Sonic LTZ en de Sonic RS. Eyes Free is ook compatibel met GM's eigen radio-apparatuur. GM is de eerste van negen automobielfabrikanten die Apple's persoonlijke assistent Siri integreert in zijn nieuwe modellen. Ook BMW, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler en Honda gaan binnenkort aan de slag met de spraaktechnologie van Apple.