Het offensief, dat topvrouw Mary Barra aankondigde, begint met een concurrent voor Tesla. GM komt in april met de luxe SUV Cadillac Lyriq. Die moet een bereik hebben van 640 kilometer per acculading. Met deze auto zou GM Tesla, dat tot nu toe een maximum van 620 kilometer heeft bereikt, kunnen overtreffen. Eerder kondigde het bedrijf al een nieuwe editie van de Chevrolet Bolt aan en, voor 2022, een e-versie van zwaargewicht SUV Hummer.

General Motors staat al geruime tijd onder zware druk op het gebied van e-mobiliteit. Het aandeel verloor de afgelopen tijd 20 procent, waar de beurswaarde van concurrent Tesla in ongeveer dezelfde periode 160 procent steeg.

Het offensief, dat topvrouw Mary Barra aankondigde, begint met een concurrent voor Tesla. GM komt in april met de luxe SUV Cadillac Lyriq. Die moet een bereik hebben van 640 kilometer per acculading. Met deze auto zou GM Tesla, dat tot nu toe een maximum van 620 kilometer heeft bereikt, kunnen overtreffen. Eerder kondigde het bedrijf al een nieuwe editie van de Chevrolet Bolt aan en, voor 2022, een e-versie van zwaargewicht SUV Hummer.General Motors staat al geruime tijd onder zware druk op het gebied van e-mobiliteit. Het aandeel verloor de afgelopen tijd 20 procent, waar de beurswaarde van concurrent Tesla in ongeveer dezelfde periode 160 procent steeg.