General Motors gaat z'n 100.000 medewerkers waarschijnlijk voorzien van de e-mail- en collaborationtools in de cloud van Google.

Dat wist The Wall Street Journal te achterhalen, hoewel General Motors het bericht wilde bevestigen noch ontkennen. Google zou namelijk eerst nog moeten voldoen aan een aantal vereisten vooraleer de autoreus effectief overgaat tot een roll-out.

Het zou de eerste écht grote deal zijn voor Google's online kantoorpakket. CSC tekende enkele jaren geleden wel een overeenkomst - goed voor ruim 7 miljoen dollar - met de Amerikaanse stad Los Angeles, om Google Apps uit te rollen naar 30.000 werknemers. Maar de securitymogelijkheden van het pakket werden daarop gecontesteerd, waardoor de uitrol nog steeds niet volledig rond is.

De overeenkomst is een klap voor zowel IBM als Microsoft. Immers, Google Apps zou het bestaande IBM Lotus Notes-pakket vervangen, dat de 100.000 General Motors-medewerkers nu gebruiken. En Microsoft probeert vandaag heel wat klanten naar zijn cloudgebaseerde Office-pakket Office 365 te begeleiden. In België stappen onder meer Aviapartner en Samsonite Europe over op Office 365.

General Motors gaat z'n 100.000 medewerkers waarschijnlijk voorzien van de e-mail- en collaborationtools in de cloud van Google. Dat wist The Wall Street Journal te achterhalen, hoewel General Motors het bericht wilde bevestigen noch ontkennen. Google zou namelijk eerst nog moeten voldoen aan een aantal vereisten vooraleer de autoreus effectief overgaat tot een roll-out. Het zou de eerste écht grote deal zijn voor Google's online kantoorpakket. CSC tekende enkele jaren geleden wel een overeenkomst - goed voor ruim 7 miljoen dollar - met de Amerikaanse stad Los Angeles, om Google Apps uit te rollen naar 30.000 werknemers. Maar de securitymogelijkheden van het pakket werden daarop gecontesteerd, waardoor de uitrol nog steeds niet volledig rond is. De overeenkomst is een klap voor zowel IBM als Microsoft. Immers, Google Apps zou het bestaande IBM Lotus Notes-pakket vervangen, dat de 100.000 General Motors-medewerkers nu gebruiken. En Microsoft probeert vandaag heel wat klanten naar zijn cloudgebaseerde Office-pakket Office 365 te begeleiden. In België stappen onder meer Aviapartner en Samsonite Europe over op Office 365.