De stad Genk kiest voor SAIT voor het leveren van ICT-diensten en het beheer van de backend server- en opslaginfrastructuur.

Het contract loopt gedurende drie jaar en is nadien drie keer met een jaar verlengbaar. De huidige waarde wordt geschat op een half miljoen euro. Naast de stad Genk kunnen ook aanpalende diensten zoals de brandweerprezone Oost-Limburg, woonzorgcentrum Toermalien en het OCMW dienstencentra de diensten van SAIT aanwenden.

"We hebben een aanbestedingsprocedure gedaan en zij konden daarin een volledig aanbod leveren op strategisch niveau wat betreft storage" zegt Jonny Geusens, afdelingshoofd informatica van de stad Genk. "Voor het hele opslaggebeuren hebben zij een oplossing voorgedragen voor de deduplicatie van gegevens en het archief waardoor het aantal opslageenheden kan worden teruggehouden;"

Met de overeenkomst vervangt SAIT (vroeger SAIT Zenitel) Ferranti als ICT-partner. Welke hardware zal worden gebruikt moet nog bepaald worden, maar volgens Geusens zal het waarschijnlijk materiaal van HP worden.

De stad Genk kiest voor SAIT voor het leveren van ICT-diensten en het beheer van de backend server- en opslaginfrastructuur. Het contract loopt gedurende drie jaar en is nadien drie keer met een jaar verlengbaar. De huidige waarde wordt geschat op een half miljoen euro. Naast de stad Genk kunnen ook aanpalende diensten zoals de brandweerprezone Oost-Limburg, woonzorgcentrum Toermalien en het OCMW dienstencentra de diensten van SAIT aanwenden. "We hebben een aanbestedingsprocedure gedaan en zij konden daarin een volledig aanbod leveren op strategisch niveau wat betreft storage" zegt Jonny Geusens, afdelingshoofd informatica van de stad Genk. "Voor het hele opslaggebeuren hebben zij een oplossing voorgedragen voor de deduplicatie van gegevens en het archief waardoor het aantal opslageenheden kan worden teruggehouden;" Met de overeenkomst vervangt SAIT (vroeger SAIT Zenitel) Ferranti als ICT-partner. Welke hardware zal worden gebruikt moet nog bepaald worden, maar volgens Geusens zal het waarschijnlijk materiaal van HP worden.