De Gentse gemeenteraad heeft het reglement goedgekeurd voor een elektronisch toewijzingssysteem dat ouders en stedelijke kinderopvanginitiatieven dichter bij elkaar brengt.

In Gent zijn ruim 600 opvangplaatsen te kort, maar schepen Rudy Coddens (sp.a) zegt dat Vlaanderen in 2011 extra middelen voorziet voor gesubsidieerde kinderopvang in Gent, Antwerpen en Brussel.

Ouders kunnen zich al vier jaar telefonisch aanmelden om een opvangplaats voor hun kind te zoeken. "Vanaf februari komt op de website van de stad Gent een nieuwe applicatie waarbij ouders en stedelijke opvanginitiatieven met elkaar in contact komen. Aanmeldingen worden ook doorgegeven aan private initiatieven omdat de stad voor hen niet kan bemiddelen", aldus schepen Coddens.

Begin dit jaar waren 847 plaatsen te kort in de Gentse kinderopvang, maar volgens Coddens is dat cijfer gezakt tot ongeveer 600. "Die tekorten zijn te wijten aan een aantal factoren die we niet in de hand hebben. De voorbije zeven jaar steeg het aantal geboortes, terwijl we de vijftien jaar voordien een status quo hadden."

De stad nam deze legislatuur allerlei initiatieven om opvangplaatsen bij te creëren, maar kan niet rekenen op gesubsidieerde plaatsen. "Net omdat we zelf geïnvesteerd hebben in plaatsen, zitten we boven de Barcelonanorm. Ik kreeg van de Vlaamse regering wel de garantie dat er in 2011 extra middelen voor Gent, Antwerpen en Brussel voorzien zijn."

Bron: Belga

De Gentse gemeenteraad heeft het reglement goedgekeurd voor een elektronisch toewijzingssysteem dat ouders en stedelijke kinderopvanginitiatieven dichter bij elkaar brengt. In Gent zijn ruim 600 opvangplaatsen te kort, maar schepen Rudy Coddens (sp.a) zegt dat Vlaanderen in 2011 extra middelen voorziet voor gesubsidieerde kinderopvang in Gent, Antwerpen en Brussel. Ouders kunnen zich al vier jaar telefonisch aanmelden om een opvangplaats voor hun kind te zoeken. "Vanaf februari komt op de website van de stad Gent een nieuwe applicatie waarbij ouders en stedelijke opvanginitiatieven met elkaar in contact komen. Aanmeldingen worden ook doorgegeven aan private initiatieven omdat de stad voor hen niet kan bemiddelen", aldus schepen Coddens. Begin dit jaar waren 847 plaatsen te kort in de Gentse kinderopvang, maar volgens Coddens is dat cijfer gezakt tot ongeveer 600. "Die tekorten zijn te wijten aan een aantal factoren die we niet in de hand hebben. De voorbije zeven jaar steeg het aantal geboortes, terwijl we de vijftien jaar voordien een status quo hadden." De stad nam deze legislatuur allerlei initiatieven om opvangplaatsen bij te creëren, maar kan niet rekenen op gesubsidieerde plaatsen. "Net omdat we zelf geïnvesteerd hebben in plaatsen, zitten we boven de Barcelonanorm. Ik kreeg van de Vlaamse regering wel de garantie dat er in 2011 extra middelen voor Gent, Antwerpen en Brussel voorzien zijn." Bron: Belga