In Gent is het eerste IT-huis geopend, een initiatief van KlasCement om de digitale kloof bij kansarme gezinnen te helpen dichten. Het project wordt later uitgebreid naar heel Vlaanderen.

Met het [IT-huis] wil de Vlaamse educatieve portaalsite KlasCement de informatie- en communicatietechnologie bereikbaar en begrijpbaar maken voor kansarme families. De instelling werkt met vier afdelingen: de iSchool organiseert naschoolse computercursussen, de iBib ontleent draagbare computers, digitale videocamera's en projectoren. iThema ontwerpt lesmateriaal voor in de klas en iThuis is een ontmoetingsplaats waar organisaties ervaringen kunnen uitwisselen.

Telenet Foundation steunt het project met 100.000 euro. Oprichter van KlasCement Hans De Four: "Sommige mensen hebben geen toegang tot de informatie- en communicatietechnologie. De digitale wereld gaat aan hen voorbij. En daardoor krijgen ze veel minder kansen. We willen die kloof overbruggen, beetje bij beetje - bit by bit. Met de school als middelpunt".

In Gent is het eerste IT-huis geopend, een initiatief van KlasCement om de digitale kloof bij kansarme gezinnen te helpen dichten. Het project wordt later uitgebreid naar heel Vlaanderen. Met het [IT-huis] wil de Vlaamse educatieve portaalsite KlasCement de informatie- en communicatietechnologie bereikbaar en begrijpbaar maken voor kansarme families. De instelling werkt met vier afdelingen: de iSchool organiseert naschoolse computercursussen, de iBib ontleent draagbare computers, digitale videocamera's en projectoren. iThema ontwerpt lesmateriaal voor in de klas en iThuis is een ontmoetingsplaats waar organisaties ervaringen kunnen uitwisselen. Telenet Foundation steunt het project met 100.000 euro. Oprichter van KlasCement Hans De Four: "Sommige mensen hebben geen toegang tot de informatie- en communicatietechnologie. De digitale wereld gaat aan hen voorbij. En daardoor krijgen ze veel minder kansen. We willen die kloof overbruggen, beetje bij beetje - bit by bit. Met de school als middelpunt".