De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert drie miljoen euro in Itineris. Edgard Vermeersch, de oprichter van het Gentse softwarebedrijf, voegt daar zelf ook nog eens 1,5 miljoen euro aan toe. Met het extra kapitaal wil het bedrijf verder internationaal doorgroeien via nieuwe vestigingen en overnames.

Het in 2003 opgerichte Itineris is gespecialiseerd in softwareoplossingen gebaseerd op Microsoft Dynamics AX en diensten voor de nutssector. Het gaat dan om modulaire oplossingen gaande van facturatieoplossingen, beheer van metergegevens, maar ook marktinteractie, smart metering en customer relationship management. Via de eigen ontwikkelde modules wil Itineris de complete waardeketen van de nutssector afdekken.

Nu, 8 jaar later, telt het bedrijf al 120 medewerkers in Gent en Oosterhout (Nederland) en draait het een omzet van zo'n 15 miljoen euro. Dit jaar werden al 20 medewerkers aangetrokken en voor 25 banen wordt nog invulling gezocht. Grote klanten zijn onder meer Essent, de Vlaamse Watermaatschappij VMW, Delta en Eneco.

Groei op de Belgische en Nederlandse markt blijkt ondertussen wel bijzonder moeilijk geworden. In De Tijd verwees Edgard Vermeersch bijvoorbeeld naar Electrabel dat met SAP in zee gegaan is en die niet meteen zinnens is om daar snel vanaf te stappen. Om internationale klanten binnen te halen, is echter extra kapitaal nodig.

Dat kapitaal komt er nu van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en van ceo Vermeersch zelf. Het extra geld zal aangewend worden om nieuwe vestigingen in het buitenland te openen en overnames te financieren. Itineris hoopt later dit jaar al twee overnames te kunnen afronden.

De Vlaamse investeringsmaatschappij PMV investeert drie miljoen euro in Itineris. Edgard Vermeersch, de oprichter van het Gentse softwarebedrijf, voegt daar zelf ook nog eens 1,5 miljoen euro aan toe. Met het extra kapitaal wil het bedrijf verder internationaal doorgroeien via nieuwe vestigingen en overnames. Het in 2003 opgerichte Itineris is gespecialiseerd in softwareoplossingen gebaseerd op Microsoft Dynamics AX en diensten voor de nutssector. Het gaat dan om modulaire oplossingen gaande van facturatieoplossingen, beheer van metergegevens, maar ook marktinteractie, smart metering en customer relationship management. Via de eigen ontwikkelde modules wil Itineris de complete waardeketen van de nutssector afdekken. Nu, 8 jaar later, telt het bedrijf al 120 medewerkers in Gent en Oosterhout (Nederland) en draait het een omzet van zo'n 15 miljoen euro. Dit jaar werden al 20 medewerkers aangetrokken en voor 25 banen wordt nog invulling gezocht. Grote klanten zijn onder meer Essent, de Vlaamse Watermaatschappij VMW, Delta en Eneco. Groei op de Belgische en Nederlandse markt blijkt ondertussen wel bijzonder moeilijk geworden. In De Tijd verwees Edgard Vermeersch bijvoorbeeld naar Electrabel dat met SAP in zee gegaan is en die niet meteen zinnens is om daar snel vanaf te stappen. Om internationale klanten binnen te halen, is echter extra kapitaal nodig. Dat kapitaal komt er nu van de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV en van ceo Vermeersch zelf. Het extra geld zal aangewend worden om nieuwe vestigingen in het buitenland te openen en overnames te financieren. Itineris hoopt later dit jaar al twee overnames te kunnen afronden.