Het centrum werkt virtueel en geeft in real-time informatie over vervoersmiddelen in de stad. Maar ook over problemen op de baan of gekende wegenwerken. Zo werkt de stad onder meer samen met De Lijn, de lokale politie, andere regiosteden, startups, hogescholen en universiteiten.

Dat wordt nog aangevuld met informatie van Waze, waarmee de stad een partnerschap afsluit. Daarbij zal Gent publiek beschikbare info over wegenswerken met het bestuurdersplatform delen. Waze geeft op zijn beurt info over ongevallen, files, vertragingen, wegenwerken en gevaarlijke situaties.

Waze verzamelt info van zijn gebruikers op de baan om zo andere gebruikers te informeren over verkeersproblemen. In 2013 werd de app gekocht door Google. De bedoeling is om al die gegevens te combineren om weggebruikers zo goed mogelijk te informeren over de verkeerssituatie zodat ze hun route of vervoersmiddel indien nodig kunnen aanpassen. "We willen onze stad bereikbaarder maken en zorgen dat elke weggebruiker over accurate mobiliteitsinformatie beschikt. En dit voor alle vervoersmiddelen", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw.

Het centrum werkt virtueel en geeft in real-time informatie over vervoersmiddelen in de stad. Maar ook over problemen op de baan of gekende wegenwerken. Zo werkt de stad onder meer samen met De Lijn, de lokale politie, andere regiosteden, startups, hogescholen en universiteiten.Dat wordt nog aangevuld met informatie van Waze, waarmee de stad een partnerschap afsluit. Daarbij zal Gent publiek beschikbare info over wegenswerken met het bestuurdersplatform delen. Waze geeft op zijn beurt info over ongevallen, files, vertragingen, wegenwerken en gevaarlijke situaties.Waze verzamelt info van zijn gebruikers op de baan om zo andere gebruikers te informeren over verkeersproblemen. In 2013 werd de app gekocht door Google. De bedoeling is om al die gegevens te combineren om weggebruikers zo goed mogelijk te informeren over de verkeerssituatie zodat ze hun route of vervoersmiddel indien nodig kunnen aanpassen. "We willen onze stad bereikbaarder maken en zorgen dat elke weggebruiker over accurate mobiliteitsinformatie beschikt. En dit voor alle vervoersmiddelen", zegt de Gentse schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Filip Watteeuw.