Minister van Gelijke Kansen Kris Peeters en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem drukken vandaag een eerste keer op de alarmknop in Gent. De test toont hoe de locatie van het slachtoffer wordt getoond op een digitale kaart, met bijkomende informatie die via de app 112 wordt doorgestuurd.

Het is niet de bedoeling om de bewuste drukknop op grote schaal te verdelen. Enkele tientallen slachtoffers van stalking komen in aanmerking, na een selectie waar ook gerechtelijke diensten, lokale besturen en hulpverleners deel van uitmaken. Volgend jaar wordt het project geëvalueerd en wordt de drukknop mogelijk ook in andere politiezones ondersteund.

Belga
© Belga
Minister van Gelijke Kansen Kris Peeters en minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem drukken vandaag een eerste keer op de alarmknop in Gent. De test toont hoe de locatie van het slachtoffer wordt getoond op een digitale kaart, met bijkomende informatie die via de app 112 wordt doorgestuurd. Het is niet de bedoeling om de bewuste drukknop op grote schaal te verdelen. Enkele tientallen slachtoffers van stalking komen in aanmerking, na een selectie waar ook gerechtelijke diensten, lokale besturen en hulpverleners deel van uitmaken. Volgend jaar wordt het project geëvalueerd en wordt de drukknop mogelijk ook in andere politiezones ondersteund.