Gentse start-up CoScale haalt 1,5 miljoen euro op
GIMV, Qbic en SOFI investeren elk 0,5 miljoen euro in CoScale: een spin-off van de Universiteit Gent rond it operations analytics.
GIMV, Qbic en SOFI investeren elk 0,5 miljoen euro in de start-up CoScale. CoScale werd opgericht in 2013 als een spin-off van de Universiteit Gent en heeft een geoctrooieerde software ontwikkeld op het gebied van it operations analytics. CoScale slaat een brug tussen applicatie- en infrastructuurmonitoring via eigen ontwikkelde software met een wiskundig, statistisch model dat de correlatie verzorgt. “Er zijn al heel veel tools beschikbaar, maar die zijn vaak zeer technisch, complex en kunnen daardoor maar door een paar mensen in een organisatie gebruikt worden”, vertelde managing director Stijn Hanssens in november vorig jaar aan Data News. Toen klonk het al dat dat de start-up op zoek was naar minstens een miljoen euro aan extra financiering en dat doel is dus nu bereikt.
Belgisch geld
CoScale bewijst met deze investeringsronde dat het wel degelijk mogelijk is om meer dan een miljoen euro op te halen in eigen land. Concreet gaat het om telkens een half miljoen euro van het Gimv Arkiv Tech Fund II, het Qbic Arkiv Fund en het SOFI II-fonds: het Spin-Off Financieringsinstrument waarvoor Vlaanderen in 2013 nog een vervolgtrjact opzette. Onderzoekers kunnen er terecht voor kapitaalparticipaties of converteerbare leningen tot 1 miljoen euro, maar ook voor kleine startleningen tot 50.000 euro. De coördinatie van dat fonds gebeurt trouwens door de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Gimv en het Gimv Arkiv Tech Fund II investeerden eerder dit jaar ook al in Itineris en Luciad.
Internationale ambities
Immoweb, Twoo en Telenet maken momenteel al gebruik van de technologie. Met deze financieringsronde wil CoScale zich focussen op de verdere commercialisatie van het product, terwijl het wil blijven investeren in onderzoek en ontwikkeling. België is voor CoScale sowieso te klein, gaven de heren vorig jaar al aan. “We zullen het voornamelijk van Europa moeten hebben. Later willen we ook wel in de VS lanceren”, klonk het toen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier