"De wet voorziet dat de gerechtelijke autoriteiten een deel van de kosten op zich nemen en ons compenseren voor onze opzoekingen", aldus de operatoren. "Men heeft ons laten weten dat voor dit jaar het geld intussen op is."

De regering heeft waakhond BIPT de opdracht gegeven voor een onderzoek om de uitgaven te objectiveren en de retributies te herbepalen. Bedoeling is een globale verlaging met vijftig procent.

De operatoren denken echter dat de recente uitbreiding van verplichte gegevensopslag naar e-mails het aantal onderzoeksvragen net zal doen stijgen. (Belga/MI)

"De wet voorziet dat de gerechtelijke autoriteiten een deel van de kosten op zich nemen en ons compenseren voor onze opzoekingen", aldus de operatoren. "Men heeft ons laten weten dat voor dit jaar het geld intussen op is." De regering heeft waakhond BIPT de opdracht gegeven voor een onderzoek om de uitgaven te objectiveren en de retributies te herbepalen. Bedoeling is een globale verlaging met vijftig procent. De operatoren denken echter dat de recente uitbreiding van verplichte gegevensopslag naar e-mails het aantal onderzoeksvragen net zal doen stijgen. (Belga/MI)