Apple moet en zal met een grotere smartphone uitpakken wil het blijven meespelen op de markt van de slimme telefoons, zegt Ben Reitzes van de Britse investeringsbank Barclays Capital. Samsung heeft met zijn serie Galaxy Note-toestellen al enige tijd phablets op de markt, en oogst daar ook succes mee. Sony heeft er met de Xperia Yuga ook één. Vooral in China loopt men naar verluidt storm voor telefoons met een schermdiagonaal van 5 inch of groter.

Kleine schermpjes zijn alsmaar minder noodzakelijk, vindt Reitzes, want filmpjes bekijken, surfen en e-books lezen is minstens even belangrijk geworden dan bellen.

Vooraleer Apple de markt van de phablets zal betreden, komt er nog wel een iPhone 5S en een budget-iPhone uit, denkt de Britse analist.

Apple moet en zal met een grotere smartphone uitpakken wil het blijven meespelen op de markt van de slimme telefoons, zegt Ben Reitzes van de Britse investeringsbank Barclays Capital. Samsung heeft met zijn serie Galaxy Note-toestellen al enige tijd phablets op de markt, en oogst daar ook succes mee. Sony heeft er met de Xperia Yuga ook één. Vooral in China loopt men naar verluidt storm voor telefoons met een schermdiagonaal van 5 inch of groter. Kleine schermpjes zijn alsmaar minder noodzakelijk, vindt Reitzes, want filmpjes bekijken, surfen en e-books lezen is minstens even belangrijk geworden dan bellen. Vooraleer Apple de markt van de phablets zal betreden, komt er nog wel een iPhone 5S en een budget-iPhone uit, denkt de Britse analist.