De aanhoudende geruchten over de mogelijke lancering van de Apple tablet zorgen ervoor dat het aandeel van het technologiebedrijf een recordhoogte van 147 euro bereikt heeft.

Wat min of meer vaststaat, is dat Apple een congrescentrum in San Francisco heeft vastgelegd om er op 26 januari een evenement te organiseren. Dat gebeurt normaliter enkel voor grote aankondigingen.

MacRumors.com kwam er dan weer achter dat Apple's handelsmerkspecialist Regina Porter de naam 'iSlate' heeft laten registreren. Zij deed dit al in 2007, via het nep-bedrijfje Slate Computing.

De 'iSlate' zou een draagbare pc met touchscreen moeten worden, waarmee de gebruiker kan surfen, videobeelden in hoge resolutie kan bekijken, en digitale kranten, tijdschriften en boeken kan lezen.

Overigens werd ook de naam 'Magic Slate' geregistreerd. De meeste experts gaan er van uit dat het een soort van multitouch trackpad betreft, omdat de nieuwste muis van Apple de naam 'Magic Mouse' mee kreeg.

Apple zelf onthoudt zich zoals steeds van alle commentaar.

De aanhoudende geruchten over de mogelijke lancering van de Apple tablet zorgen ervoor dat het aandeel van het technologiebedrijf een recordhoogte van 147 euro bereikt heeft. Wat min of meer vaststaat, is dat Apple een congrescentrum in San Francisco heeft vastgelegd om er op 26 januari een evenement te organiseren. Dat gebeurt normaliter enkel voor grote aankondigingen. MacRumors.com kwam er dan weer achter dat Apple's handelsmerkspecialist Regina Porter de naam 'iSlate' heeft laten registreren. Zij deed dit al in 2007, via het nep-bedrijfje Slate Computing. De 'iSlate' zou een draagbare pc met touchscreen moeten worden, waarmee de gebruiker kan surfen, videobeelden in hoge resolutie kan bekijken, en digitale kranten, tijdschriften en boeken kan lezen. Overigens werd ook de naam 'Magic Slate' geregistreerd. De meeste experts gaan er van uit dat het een soort van multitouch trackpad betreft, omdat de nieuwste muis van Apple de naam 'Magic Mouse' mee kreeg. Apple zelf onthoudt zich zoals steeds van alle commentaar.